31’inci Vergi Haftası dolayısıyla Aydın Vergi Dairesi’ni ziyaret eden Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, maliye çalışanlarının sorunlarına değinerek çözüm çağrısında bulundu.

Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, 25 Şubat-3 Mart arasında kutlanan 31'inci Vergi Haftası nedeniyle Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Çetinbaş, maliye çalışanlarının sorunlarına değinerek bunların çözümü için çaba harcanması gerektiğini açıkladı.

“ÖZEL UZMANLIK SINAVLARI YENİDEN AÇILSIN”

Çetinbaş şunları söyledi;

“Ülkemiz ve milletimiz için önemli görevleri ifa eden Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki kamu görevlileri Vergi Haftası’nı maalesef kutlayamamaktadır. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen hakları, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır. Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemiyoruz. Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı çalışanları için Şubat/2012 tarihinden bugüne kadar Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Özel Sınavı yapılmamaktadır. Eski Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL Twitter hesabında sınavın açılacağına ilişkin açıklamasındaki; ‘Bakanlığımız ile Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarındaki personelimiz için kurum içi uzmanlık sınavı açıyoruz. Sınavda başarılı olanlar Bakanlıkta Defterdarlık Uzmanı, Gelir İdaresi Başkanlığında ise Gelir Uzmanı kadrolarına atanacak’ ifadelerini hatırlatıyoruz. Devlette devamlılık esastır ve bundan dolayı eski Maliye Bakanımızın verdiği Kurum İçi Özel Uzmanlık Sınavı sözünün Hazine Ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından yerine getirilmesini ve gelir uzmanlığı ile defterdarlık uzmanlığı özel sınavlarının en kısa sürede yeniden açılmasını istiyoruz.”

“İŞ BARIŞININ SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ”

Çetinbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm birimlerde fazla mesai yapan kamu görevlilerimize fazla mesai ücreti yüzde yüz oranında ödenmeli, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmelidir, Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmeli, Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı ödenmelidir.

Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemeli ve 3600 Ek Göstergenin kamuda görev yapan dört meslek gurubuna değil, bütün kamuda çalışan personeli kapsamasını istiyoruz. Hazine Ve Maliye Bakanlığı çalışanlarının yüzde doksanı lisans mezunu olup, işe girerken KPSS (A) gurubundan sınava tabii tutulmaktadırlar. Dolayısıyla hem 3600 ek göstergenin verilmesini, hem de merkez taşra uzmanı ayrımının kaldırılmasını iş barışının sağlanmasını yetkililerimizden talep ediyoruz.

Büro Memur-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle Vergi Haftasını kutluyor, Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları lehine olumlu adımlar atılacağını ümit ediyoruz.”