Aydın’da evinde televizyon olmaması nedeniyle uzaktan eğitimden faydalanamayan iki öğrenci için Okul Müdürü Özcan Kardeş seferber oldu. Durumu öğrenen ve öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için sosyal medyadan çağrıda bulunan Müdür Kardeş, hayırsever vatandaşların desteğiyle çocukların eğitimine hızlı bir şekilde başlamasını sağladı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler için hazırlanan uzaktan eğitim programı 23 Mart Pazartesi günü itibariyle başladı. Bu kapsamda Aydın’da da öğrenciler, televizyon başına geçerek eğitimlerine devam ederken Aydın Ahmet Şerife Şanlı Ortaokulu’nda öğrenim gören iki öğrenci için ders başı yapmak mümkün olmadı.

OKUL MÜDÜRÜ KAYITSIZ KALMADI

Tüm öğrenci ve velileri uzaktan eğitim için tek tek bilgilendiren Aydın Ahmet Şerife Şanlı Ortaokulu Müdürü Özcan Kardeş, iki öğrencinin televizyonu olmadığı için derslerine devam edemediğini öğrendi. Bunun üzerine harekete geçen Müdür Kardeş, sosyal medya üzerinden durumu aktararak hayırseverlerden destek istedi. Kampanyaya kısa sürede çok sayıda kişi ilgi gösterdi ve öğrencilerin televizyonu hemen kuruldu.

EĞİTİMLERİNE BAŞLADILAR

Öğrencilerin ihtiyacının karşılanarak eğitime başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Özcan Kardeş, süreci şöyle aktardı:

“Pazartesi günü çocukların babası ben aradı ve durumu anlattı. Evde bozuk bir televizyon olduğunu, bu nedenle çocukların izleyemediğini söyledi. Durumla ilgileneceğimi söyledim. Daha sonra kendi sosyal medya hesaplarımdan olayı anlattım ve çocukların ihtiyaçlarından bahsettim. Aslında ilk yola çıktığımızda kullanılmayan bir televizyon varsa onu çocukların evine kurabiliriz diye düşündüm. Sonra ismini vermek istemeyen iki hayırsever beni aradı ve öğrencilere yeni bir televizyon almak istediklerini söyledi. Bugün televizyonlarını kurduk ve uzaktan eğitim almaya başladılar.”

“EVİNDEKİ TELEVİZYONU VERMEK İSTEYEN OLDU”

Öğrencilere kayıtsız kalmayan herkese teşekkür eden Müdür Kardeş, “Bu kampanyada beni arayan çok sayıda isim oldu. Hatta birisi ‘Evimdeki televizyonu alın, götürün’ dedi. Ben okul müdürü olarak bunu benim sorumluluğum, görevim olduğunu düşünüyorum. Hiçbir öğrencimin bu eğitimden geri kalmaması için çalışıyorum. Zor bir süreç yaşıyoruz zaten. İyilik domino taşı etkisiyle yayılıyor. Arayan, soran herkese çok teşekkür ederim. Mutluyuz, çok güzel bir kampanya oldu” diye konuştu.

Haber: Merve Eriş