Koordinasyon Kampı için Kütahya’ya gelen Nazillili Muhtarlar Dumlupınar çıkartması yaptı.

Nazilli Belediyesi'nin organizasyonuyla 3 gün sürecek Muhtarlar Koordinasyon Kampı düzenlendi. Önceki gün Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan tarafından katlı otoparktan yolcu edilen muhtarlar Kütahya’ya ulaştı. Eşlerin de katıldığı kampın ilk gününde Muhtarlar Gazi Mustafa Kemal’in “Ordular İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri” komutunu verdiği Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yapıldığı topraklara oldu.

Muhtarlar, Nazilli Belediyesini temsilen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bingül’ün eşliğinde savaşın zaferle sonuçlandığı Çalköy (Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kırık kağnı üzerinde yapmış oldukları Savaş alanının olduğu köy), savaşta büyük başarılar gösteren Yüzbaşı Şekip Efendi'nin kabri ve askerlerinin kabirleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün birebir savaşı yönettiği Zafertepe ve Şehit Mehmetçik Sancaktar Anıtı ziyaret edildi.

Ziyaretlerin sonunda, Nazillili Muhtarların Dumlupınar gezileri ile ilgili önceden bilgisini alan Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, Meclis Üyesi Mehmet Bingül ve beraberindeki muhtarları Dumlupınar müzesinde karşıladı. Başkan Şemsettin Akağaç “Dumlupınar’ı karlı ve soğuk bir günde unutmayıp es geçmeden şehitlerimizi ziyaret ettiniz. Ayağınıza yüreğinize sağlık.  Biz belki dünya nüfusuna göre küçük bir ülkeyiz.  Dumlupınar da küçük bir ilçe. Ancak 137000 şehidimiz ile de Türkiye'nin en büyük ilçesiyiz. Nazilli Belediye Başkanım Kürşat Engin Özcan beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarını ne kadar çok önemsediği ortada. Sizlerin bu topraklara gelmenizi sağlayarak bunu göstermiştir. Siz değerli Muhtarlarımız bizi, her metre karesi şehit kanları ile sulanmış bu toprakları ziyaret ederek biz şehit yakınlarını gururlandırdınız. İnşallah hepinizi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Kürşat Başkanım ve tüm meclis üyeleri ile birlikte tekrar burada görmeyi diliyoruz” dedi.

Başkan Akağaç, başta Meclis üyesi Mehmet Bingül olmak üzere tüm muhtarlara ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunarken Mahalle Muhtarlarının isimlerinin yer aldığı takdir ve teşekkür belgelerini takdim etti.