Nazilli Devlet Hastanesinde bir hasta ile yeterince ilgilenilmediği iddiasıyla ilgili, hastane yönetiminden açıklama geldi.  3 gün boyunca devam eden teşhis ve tedavi sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi verilen açıklamada, "Sağlık çalışanları olarak yoğun ve özverili çalışmalarımızın devam ettiği covid pandemi sürecinde sosyal medyada paylaşılan görüntü ve ithamlar bizi ziyadesiyle üzmüştür" denildi. 

Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik tarafından yapılan açıklamada, hasta Nimet Özmutlu'nun 5 Aralık'ta hastaneye başvurduğu belirtilerek, tedavi sürecine ilişikin bilgi verildi. 
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Nazilli Devlet hastanesi sağlık çalışanları olarak yoğun ve özverili çalışmalarımızın devam ettiği covid pandemi sürecinde kaybettiğimiz hastamız Nimet Özmutlu ve yakınları tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntü ve ithamlar bizi ziyadesiyle üzmüştür. Hastamız 05.12.2020 tarihinde acil servise  getirildiğinde covit şüphesi ile gerekli tüm tetkikleri yapılmış ve PCR testi istenmiştir. Aynı gün akşam PCR  test sonucu pozitif çıkmıştır. 06.12.2020 tarihinde Acil Servise getirilen hastaya  muayene ve gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra göğüs hastalıkları konsültasyon sonucunda covit servisine covit pnömonisi tanısıyla yatırılmıştır. Hastamıza ilk günden itibaren antiviral, klorokin, kortizol ve yoğun oksijen tedavisi başta olmak üzere gerekli tıbbi  tedavi ve destek tedavisi uygulanmıştır. Hergün ilgili hekimimiz tarafından vizit yapılmış hemşireler tarafından aralıklı, hatta saatlik de olmak üzere yakından izlenmiştir. 3'üncü gün akciğerdeki yaygın tutulumunun da etkisiyle genel durumu kötüleşen hastamız tüm yapılan müdahalelere rağmen kaybedilmiştir. Bir hastanın kaybedilmiş olması en çok biz sağlık çalışanlarını üzmektedir. Covid pandemi sürecinde kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarına ve bu süreçte covide bağlı  kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza  Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına  da  başsağlığı  dileriz.