Nazilli Belediyesi'nden otogarın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrine ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada devrin keyfi olarak değil, mahkeme kararı ile yapıldığı belirtildi. 

Nazilli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, otogarın devri konusunda yargı sürecinin işlediği, son olarak Danıştay 8.Hukuk Dairesi'nin verdiği kararla otogarın Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin önünün açıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut durum bir keyfiyet değil, Türk Mahkemelerince verilen  uyulması gerekli bir karar ve yasal durum mucibi bir zarurettir. Ortada 31 Mart 2019 seçimleri sonrası oluşan özel bir durumun olmadığı, uzun süredir devam eden hukuki bir sürecin mevcut olduğu açıktır. Mevcut durum bu olmasına rağmen Nazillimizin ve Nazilli Belediyemizin hak ve hukuku en üst düzeyde korunmuş, Otogar arazisinin Nazilli Belediyesi şirketi Naz-Bel’e ait kalması sağlanmış ayrıca otogarda bulunan işletmelerin kira gelirlerini alma yetkisi Nazilli Belediyesi’nde kalmıştır. Sonuçta yasa ve dava gereği otogar hizmetleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, ticari işyerleri ve otogar alanı gayrimenkulü Naz-Bel’de kalmıştır. Daha önce defaatle ifade ettiğimiz Nazilli Belediyesi’nin ve Nazilli halkının tüm varlıklarına sahip çıkma kararlılığımız ve birlikten kuvvet doğar anlayışıyla Büyükşehir Belediyemizle ortak akıl yürüterek yaptığımız çalışmalarımız devam edecektir. Öncesinde ilgili mahkeme kararları çerçevesinde bir basın bilgilendirmesi yapılmasına rağmen kamuoyunda Nazilli Belediyesi’ne ait varlıkların keyfi olarak başkalarına verildiği, Nazilli’ye ait varlıklara sahip çıkılmadığı gibi maksatlı haberler gerçeği yansıtmamaktadır."