Nazilli Belediyesi, Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama sistemine geçti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarına devam eden Nazilli Belediyesi, salgınının yayılımını önlemek ve vakaların takibini kolaylaştırmak için Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama dönemine başladı.

HES kodu olmayan vatandaşlar, belediye hizmet binası önünde oluşturulan noktalarda görevli personeller yardımıyla HES kodu alabilecek.

Alınan kararların halk sağlığını korumak adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana aldığımız tedbirler ve gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla Türkiye genelinde iyi bir sonuç elde ettik. Virüsün yayılımının önüne geçmek için bu uygulamaların işleyişini daha da iyileştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. HES kodu uygulaması sayesinde vakaların takibini kolaylaştırırken aynı zamanda bu süreçte belediyemizi ziyaret eden vatandaşlarımız ile personelimizin de sağlığını korumuş olacağız. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde hemşehrilerimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmekleri büyük önem taşıyor” diye konuştu.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir.

HES KODU NASIL ALINIR?

- Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,

- 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

-e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.