CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Ege ve Akdeniz bölgelerinde 15-24 Mayıs tarihleri arasında yaşanan aşırı sıcaklık ve ani hava değişimlerinden etkilenen narenciye üreticilerini Meclis Gündemine taşıdı.

Tezcan, verdiği Meclis Araştırma önergesinde afetin etkilerinin tespit edilmesi ve ortadan kaldırılması, narenciye üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Tezcan’ın önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Ege ve Akdeniz bölgelerimizde 15-24 Mayıs tarihleri arasında yaşanan aşırı sıcaklık, ani hava değişimleri ve fırtına başta narenciye olmak üzere birçok tarım ürününü olumsuz yönde etkilemiştir.

Aydın, Adana, Antalya, Muğla ve bu bölgedeki diğer birçok ilimizde çok ağır ürün kayıpları yaşanmıştır.

Örneğin ülkemizin önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olan Aydın Kuyucak ilçemizde de bu durum ciddi bir şekilde yaşanmıştır

55 bin ton portakal üretimi yapılan  Aydın Kuyucak’ta yaşanan ani hava değişimi, ağaçlardaki narenciyelerin dökülmesine sebep olmuş, yüzde 80’lara varan ürün kaybına yol açmıştır.

Girdi maliyetlerini karşılamakta zorlanan Ege ve Akdeniz Bölgelerimizdeki narenciye üreticilerimiz yaşanan afetle zor durumda kalmıştır.

Ege ve Akdeniz bölgelerimizde 15-24 Mayıs tarihleri arasında yaşanan  afetin etkilerinin tespit edilmesi ve ortadan kaldırılması, narenciye üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla  Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105.maddelerine göre Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederim.”