Nazilli’ye bağlı İsabeyli Mahallesi’nde müteahhit ile arsa sahibi arasındaki anlaşmazlık, siteden daire satın alan vatandaşı mağdur etti. İddiaya göre, önce sitenin elektriği kesildi, daha sonra arsa sahibi daire satın alanların evden çıkmasını istedi. Müteahhit ise ‘Başınızın çaresine bakın’ dedi.

Edinilen bilgiye göre, Nazilli’ye bağlı İsabeyli Mahallesi’nde yaklaşık bir yıl önce yeni bir site yapıldı. Ancak bir süre sonra müteahhit ile arsa sahibi arasında site yapımında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle anlaşmazlık yaşandı. Bu süreçte arsa sahibi çeşitli nedenlerle müteahhitten şikayetçi oldu. Anlaşmazlığın faturası ise bu siteden daire satın alanlara kesildi.

ELEKTRİK VE SU KESİLDİ

Arsa sahibinin şikayetini değerlendiren yetkililer, eksik belgeler olduğu gerekçesiyle binanın elektrik ve suyunu kesti. İddiaya göre, elektriksiz ve susuz kalan daire sahiplerinin mağduriyeti bununla da kalmadı.

KENDİ EVİMİZDEN KOVULUYORUZ

Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle maddi ve manevi olarak zarar gördüklerini dile getiren Gündüz, arsa sahibinin kendilerini satın aldıkları evden kovduğunu öne sürdü. Yaşadıkları süreci Aydın Kulis Gazetesi’ne anlatarak yetkililere seslenen daire sahipleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

“KİMSE BİZİMLE İLGİLENMİYOR”

Müteahhitin de battığını ve yardımcı olamayacağını söylemesi üzerine ne yapacaklarını bilemediklerini belirten daire sahibi Sevinç Gündüz, “Ev sahibi olmak için kredi çektik. Müteahhit ve arsa sahibi arasında bir anlaşma var, müteahhit anlaşmaya uymadığı için arsa sahibi bazı eksik belgeleri ve site inşaatındaki eksiklikler nedeniyle şikayet etti. Bunun üzerine elektrik ve suyumuz kesildi. Çocuklarımız duş dahi alamıyor. Ayrıca arsa sahibi kendisinin haklı olduğunu ve evlerimizden çıkmamız gerektiğini söylüyor. Bazı daire sahipleri evlerinden taşınmak zorunda kaldı.  Müteahhit ise, iflas ettiğini belirterek ‘yardım edemem başınızın çaresine bakın’ diyor. Kimse bizimle ilgilenmiyor, yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.