TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, oda başkanlarının ve esnafın yaşadığı zorluklarla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan ve diğer oda başkanlarıyla bir araya geldi. Salgın sürecinde maddi ve manevi açıdan zorluk çeken esnaf, sorun ve taleplerini Savaş’a iletti. 
Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Çetindoğan, “Bu zorlu süreçte birçok istek ve talep dinledik. Bunları hiçbir zaman görmezden gelmedik. Bütün milletvekillerimize zaman zaman hep yazılı halde ilettik ve gördük ki birçoğu olumlu sonuçlandı. Biz esnaf ve devlet arasındaki köprü olmaya çalıştık. Her zamanda bu şekilde devam edeceğiz. Sayın Vekilimiz Mustafa Savaş’ta diğer Milletvekillerimiz gibi her zaman bize destek olmaya çalıştı. Desteğini üyelerimizden ve oda başkanlarımızdan hiç eksik etmedi. Bu toplantıda oda başkanlarımız yaşadıkları sorunları Sayın vekilimize iletti. Şimdi pandemiden dolayı henüz açılmayan esnafımızın yaşadığı zorlukları aşmaya çalışıyoruz” dedi. 
“ALTI AYDIR ÇALIŞAMAYAN BİR KESİM VAR”
Çetindoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Malum okulların açılış tarihinin ileri alınması sonucu okul servislerimiz Mart ayından beri çalışamamaktadır. Bu durum şehir içi minibüslerinde de etkisini gösterdi. Aynı zamanda okulların açılmaması kantincilerin de hala işlerinin başına dönememesine neden oldu. Bunun yanı sıra kıraathanelerdeki oyun yasakları, birahanelerin henüz kepenk kaldırmamış olması, aslında bir kısım esnafımızın hala çok zor zamanlar geçirdiğinin göstergesidir. Altı aydır çalışamayan bir kesim var ve aynı zamanda ödemeleri devam ediyor evlerini geçindiriyorlar bunu hiçbir zaman göz ardı edemeyiz. Bu süreçte SSK-BAĞKUR prim ödemelerinin ertelenmesi, KDV indirimi ve kredi taksitlerinin ertelenmesi esnafın rahat bir nefes almasını sağlayacaktır. Dün gerçekleştirdiğimiz toplantıda tüm bunları ele aldık.  Umuyoruz ki bütün esnafımız biran önce eski günlerine geri döner. Tabi ki bunun için içinde olduğumuz salgın hastalığı yenmemiz gerekir. Evlerimizde, iş yerlerimizde tekrar gönül rahatlığı ile çalışabilmek adına tedbiri elden bırakmayalım.”