Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıkladığı Yurt Dışı Pazar Destek Programı ve teşviklerini tanıtmak için KOSGEB Aydın İl Müdürlüğü tarafından Çine'de toplantı düzenledi. Toplantıya TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz'da katıldı. KOSGEB'in 2011 yılından beri Aydın ilindeki işletmelere 61 milyon lira destek verdiğini belirten Savaş, "Yurt dışı pazar payını arttırmak isteyen işletmelere 300 bin TL destek verilecek. İlimize ait ürünler KOSGEB desteğiyle hem Aydın'a hem de ekonomimize kazandırılacak" dedi.

Mustafa Savaş KOSGEB teşvik tanıtım toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün çok önemli bir program için Çine'deyiz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın açıkladığı Yurt Dışı Pazar Destek Programı’nı ve KOSGEB teşviklerini tanıtmak ve Çine ilçemizde yer alan işletmelerin bu desteklerden faydalanmaları ve yol göstermek adına KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Sadullah Dülger’in düzenlediği bilgilendirme toplantısına katıldık.

KOSGEB olarak ilimizdeki işletmelerimize 2011 yılından bugüne kadar 61 Milyon TL destek vermiştir.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile protokol imzalayan KOSGEB, ilk kez yurt dışına çıkacak KOBİ’lere ya da yurt dışı pazar payını arttırmak isteyen işletmelere 300 bin TL destek verecek.

KOBİ Finansman Destek Programı vasıtasıyla, KOSGEB desteğiyle işini kurmuş faal işletmelere düşük faizli kredi verilecek olup, işletmeler türlerine göre kredi limitine sahip olacaklar. Bu limiti de 36 ay boyunca istedikleri zaman diliminde kullanabilecekler.

İncirin, zeytinin, zeytinyağının, pamuğun ve kestanenin dünyadaki önemli merkezi olan ilimizde KOSGEB destekleriyle hem ilimiz ekonomisi hem de ülke ekonomimiz kazanacak.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gerçekleşecek yatırımların hayırlı olmasını diliyorum"