MHP Söke İlçe Başkanlığı’nın ‘İş başvurusu için parti teşkilatına gelin’ mesajına tepkiler büyüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Ne zamandan beri İŞKUR gibi hizmet vermeye başladınız?” diye sordu.

MHP Söke İlçe Başkanlığı’nın vatandaşlara attığı mesajda, “Okullarda görevlendirilmek için temizlik görevlisi başvurusu yapılacaktır. Müracaat etmek isteyenler bugün parti teşkilatına başvurabilirler. Not: 14 Ağustos başvuru için son gün” ifadeleri yer aldı.

İş başvurularının parti teşkilatına yapılacak olmasını eleştiren İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, “Türkiye'nin neden bu hale geldiğinin göstergesi mesaj” diyerek tepkisini dile getirmişti.

“ALICIK’IN BİLGİSİNİN DIŞINDA OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Bir açıklama da, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’dan geldi. Çankır, “Sayın Alıcık saha çalışmalarına devam ederken galiba halka bu şekilde iş, aş vadederek çalışmalar yapılıyor ki kendisine bağlı ilçe başkanı bu şekilde mesaj atıyor. İlçe başkanının attığı bu mesajın il başkanının bilgisi dışında olması mümkün değildir” dedi.

Çankır, “MHP Söke İlçe Teşkilatı ne zamandan beridir İŞKUR gibi hizmet vermeye başladı? Devletin kamu, kurum ve kuruluşlarına sınav soruları verilerek, en düşük puanla yerleştirilenlerini gördüğümüz bu düzene Cumhur İttifakı ortağı Mhp'de ayak uydurmaya başlamış. Sayın Alıcık dönemlerinde demek ki işler böyle dönüyor olmalı ki, halk bu düzene dur demek için Nazilli'de gerekeni yaptı. Biat kültürü Cumhur İttifakı ortaklarında var olduğu ve yerleştiği bu olayla resmi olarak tescillenmiştir” diye konuştu.

“METİN YAVUZ BU İŞE NE DİYECEK?”

AK Parti Aydın Milletvekili, Sökeli olan Metin Yavuz’a da bu konda sorular yönelten Çankır, açıklamasına şöyle devam etti:

“Söke'nin yavuz vekili AKP'nin temsilcisi bakalım bu olaya ne diyecek? Ortaklarını da kendine benzeten iktidar sahipleri eminim ki bu olaylara hiç yabancı değildir. Yabancı olmadıklarından bilgileri dışında da değildir. Sizde işler böyle mi yürüyor Sayın Yavuz? İktidar milletvekili olarak artık kapatın İŞKUR'u parti binalarında yürütün başvuruları. Bir tek yapmadığınız o kaldı, emin olun onu dahi yapsanız şaşırmayacak durumdayız. Bütün kadroları torpille doldurduğunuz için bütün kurumlar işleyemez ve yönetilmez hale geldi. Dışarda hakkını yediğiniz onca gencin, emekçinin ahı ve vebali ile yaşıyorsunuz.

Bu memleketin topraklarında yaşayan her bir bireyin yaşamından bu memleketi yönetenler sorumludur. İnsanları din, dil, ırk ve ideoloji ayrımı yaparak ayrıştırmakla koltuklarını korumaya çalışanların son çırpınışları da fayda etmeyecek. Aş, iş ve din üzerinden siyasi rant devşirenlerle elbet sandıkta hesap soracağız. Bu memleketin insanlarına liyakati, emeği, hakkı tekrar hatırlatacağız.”