AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir hakkında önemli açıklamalar yaptı. Rektör Aldemir’in imkanı olmasına rağmen Söke’ye Mimarlık Fakültesini açmadığını ifade eden Yavuz, “Verdiği sözleri tutmadığı için ben açıkça cephe aldım” dedi. ADÜ’nün eğitim sırlamasında çok gerilere düştüğünü hatırlatan Yavuz, “Rektör siyaset yapmayacak. İşine bakacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Ege TV’de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Sökelilerin uzun süredir talep ettiği Adnan Menderes Üniversitesi tarafından Söke’de Mimarlık Fakültesi açılmasıyla ilgili konuşan Yavuz, verdikleri çabalara ve Rektör Osman Selçuk Aldemir’in elindeki imkanlara rağmen, fakültenin açılmadığını kaydetti.

“BEN AÇIKÇA CEPHE ALDIM”

Rektörün bu konuda verdiği sözleri tutmadığını öne süren AK Parti’li Metin Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

“Mimarlık fakültesi 2014 yılında açıldı aslında, tescillendi. Cumhurbaşkanlığı imzasından çıktı. YÖK karanını verdi ve buraya açtı. Yani bizim Söke’de Mimarlık Fakültemiz var. Yalnızca buna dört tane verilen bölümden bir bölüme iki tane öğretim görevlisi atanacak. Öğretim görevlisi atandıktan sonra siz gideceksiniz, kitapçığa girmeye hak kazanacaksınız. Burada siyasilerle ilgili hiçbir konu yok. Senato tamamıyla Rektör hocanın elinde. Ben hatta Rektörle, üniversiteyle sivil toplum örgütlerinin arasında sıkıntı var düşüncesiyle, bir mesafe var düşüncesiyle, onları bir araya getirdim. Orada sözünü aldım. Zaten ondan sonra, o sözlerden sonra Rektör hocanın sözünü tutmayışından açıkça, alenice ona cephe aldım.”

“REKTÖR SİYASETİ BIRAKACAK, İŞİNE BAKACAK”

Rektör Osman Selçuk Aldemir’in asli görevleriyle uğraşmak yerine siyaset kurumuna ilgi duyduğunu savunan Metin Yavuz, üniversitenin eğitim sıralamasında gerilere düştüğüne dikkati çekti.

Yavuz, “Bugün üniversitenin sıralamasına baktığınızda bunu göreceksiniz. 194 tane zaten devlet üniversitesi var. Bunların içinde yüz atmışlarda, yüz yetmişlerde her bölümde sıralama var. Demek ki üniversitesi kan kaybediyor. Buna iyi bakmak lazım. Siyaseti bırakacak. Siyaset bizim işimiz. Belediye başkanının işi. Büyükşehir’in işi. CHP vekillerinin işi. Siyaseti bırakacak, o eğitimine bakacak. Nasıl çıtayı yükseltebilirim, öğretim görevlilerinin üniversitede devamlılığını sağlayabilirim… Bunlara bakacak” dedi.