AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Çıldır’ın sivil havacılığa açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın’da demiryolunun yeterli olmadığını belirten Yavuz, “Bu şehirde üretilen şeyleri çok hızlı bir şekilde ihracat edebilmek için daha öncelikli olan demiryoluna ihtiyaç var” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, basın mensuplarıyla kahvaltılı istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Burada Çıldır Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılmasıyla ilgili konuşan Metin Yavuz, Aydın’da önceliğin demiryolu olması gerektiğini söyledi.

“'HAVALİMANI İŞE YARAMIYOR' DİYE DÜŞÜNMEYİN”

Çıldır Havalimanı’nın sivil uçuşlara açılmamış haliyle de Aydın’a katma değer sağladığını söyleyen Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

“Bu şehrin üretime ihtiyacı var. Bu şehirde üretilen şeyleri çok hızlı bir şekilde ihracat edebilmek için daha öncelikli olan demiryoluna ihtiyaç var.  Demiryolumuz var, ama yeterli değil. Otobanlar nasıl gidişli gelişli yapıldıysa aynısını demiryollarında da yapmamız gerekiyor. Bu  çok önemli. Bu gerçekleştikten sonra havalimanımız olmayacak diye bir şey yok. Allah rahmet eylesin. Bağışlayan ağabeyimizin en büyük arzularından bir buydu ama havalimanı da sanki hiç işe yaramıyormuş gibi düşünmeyin. Türkiye’nin yılda 300 civarında pilota ihtiyacı var. Bunun ortalama 185 yada 189 tanesi burada eğitiliyor. Türkiye’ye ciddi bir hizmet veriyor. Aydın’a bir katma değer gelmiyor diye düşünebilirsiniz ama buraya eğitime gelen öğrencilerin hepsi üniversite mezunu, değişik ülkelerin değişik yerlerinden gelen kişiler.”