Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı tarafından 6 ay meslekten uzaklaştırma cezasına karşı sert tepki gösterdi. Öreroğlu yaptığı açıklamada, "Bu ceza siyaseten itibarsızlaştırma operasyonudur" dedi.

Öreroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2004 yılından beri devam etmekte olduğum  meslek hayatıma 2008 yılında Mali Müşavirlik ruhsatımı alarak devam ettim.
2011 yılında halen ortağı olduğum Elit Ege SMMM Ltd. Şti.’ni kurdum.Mali Müşavirlik mesleğini her zaman onurla yaptım,mesleğin prestij ve temsili konusunda aktif rol aldım.
Basında yer alan disiplin konulu haberinin konusu 2017 yılında bir mükellefimizin Aydın Odası’na yaptığı şikayetin oda kurulunca incelenip tüm iddialardan suçsuz bulunmamıza rağmen “usulen mükellefle yazılı hizmet sözleşmesi” yapmadığımızın tespiti üzerinedir. Söz konusu haksız ve hukuka aykırı ceza tarafıma tebliğ edildiği andan itibaren hukuki süreç tarafımızca başlatılmıştır.
Bu dönemde şu an Nazilli Belediye Başkan Yardımcılığı görevim nedeniyle aktif olarak yapmadığım mesleğimi ortaklarım Elit Ege SMMM Ltd Şti olarak eksiksiz yerine getirmektedir. Hiçbir mükellefimizin süreçten zarar görmesi söz konusu değildir. Tarafıma yasaya aykırı ve haksız  olarak verilmiş bu ceza siyaseten yapılan bir itibarsızlaştırma operasyonudur. Süreç yargıda devam etmektedir".