CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı'ya tarım politikalarıyla ilgili tepki gösterdi. Posacı'nın memlekette olup bitenden pek haberi yok diyen Mersin, "81 vilayetli Türkiye'de harp bahanesiyle Aydın'ı destek alamayan 23 ilden birisi yaptınız" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"AKP Milletvekili Rıza Posacı’nın sözde Tarım Çalıştayı'nda, derdini anlatan çiftçiyi azarlaması, AKP’nin Aydın’da geldiği acı durumu ortaya çıkarmıştır. Ne diyor çiftçi? Üretemiyorum diyor. Ürettiğimi satamıyorum diyor. Hükümetten destekleme alamıyorum diyor. Kısaca geçinemiyorum diyor. Sayın Posacı’ya göre abartılacak bir şey yokmuş ve memlekette “harp” varmış. İdlib harbini Aydın ovasına taşıdınız da bizim mi haberimiz yok?

Sayın Posacı’nın memlekette olup bitenden pek haberi yok. Çiftçimizin cebinde delikli kuruş kalmadı. Sizin bu iş bilmezliğiniz yüzünden bir gün olsun günyüzü göremeyecek bu güzel şehrin ne memuru, ne emeklisi, ne öğrencisi ne de çiftçisi…

Sayın Posacı bilmelidir ki; Aydın’da değil çiftçimizi, tek bir Aydınlı hemşehrimizi dahi fırçalamak hakkını kendinde göremez. Biliyoruz kendi ağzıyla itiraf ettiği 160 çürük okulun ismini hala açıklayamadığı için sinirleri iyice bozuldu. Ancak Ulu önderimiz, partimizin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü iyi öğrenmesini tavsiye ediyorum: "Millete efendilik yoktur; hizmet etme vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur."

Tarım şehri Aydın’ımızı 4 iktidar milletvekili el birliği ile bu desteği alamayan illerin arasına soktunuz ya, iş bilmezliğinize ne kadar teşekkür etsek azdır…

Bakın okullarımız çürüdü gitti ağızınızdan tek dökülen cümle “160 okulumuz çürük” oldu…

Şimdi de Aydın’ı 81 vilayetli Türkiye’de harp bahanesiyle mazot ve gübre desteği geciktirilen 23 ilden birisi yaptınız…

Artık çiftçisini de batırdığınız eserinizle ne kadar gurur duysanız azdır… Çiftçimizin derdi tasası bizim, bu gurur sizin olsun"