MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Merkezi topa tuttu. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, bir dönem İYİ Parti Lideri Meral Akşener’le fotoğraf çektirenleri yönetime bile aldırmadığını belirten Enginyurt, “Şimdi aynı Semih Yalçın, Meral Akşener'i karşılayan Meral Akşener'e konvoy yapan, Meral Akşener'in bayrağını asanları partiye il başkanı yapıyor” dedi. Enginyurt’un sözleri, bir dönem Meral Akşener’le birlikte hareket edip şimdi MHP Aydın İl Başkanı olan Haluk Alıcık’ı akıllara getirdi.

Fındık rekoltesiyle ilgili yaptığı son açıklamayla MHP Genel Merkezi tarafından partisinden ihraç edilen Cemal Enginyurt, çok konuşulacak açıklamalar yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener’e yönelik ‘Evine dön’ çağrısını doğru bulmadığını söyleyen Enginyurt, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a çok sert sözlerle yüklendi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz gün İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik yaptığı "eve dön" çağrısını da değinen Enginyurt, "Bu çağrıyı doğru bulmadım. O zaman ben bu kadar mücadeleyi niye yaptım. Silahlar patladı, yumruklar konuştu, hakaretler havada uçuştu. Benim Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın'la ne problemim vardı o zaman. Benim Meral Akşener'le arsa davam mı kan davam mı vardı?” dedi.

"KAZANDIKLARI KONGREYİ İPTAL ETTİRDİK"

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sözlerine şöyle devam etti:

“Meral Akşener 19 Haziran'da kongreyi 715 imzayla kazandığında ben mahkemeye verdim Milliyetçi Hareket Partisi'ni ve ben iptal ettirdim kazandıkları kongreyi. Ben iptal ettirdim; kazanmıştı. Kazandıkları kongreyi iptal ettirdik.

"AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETTİM"

En son Halil İbrahim Oral'la ki adamla milletvekilliği yaptık. Benim abim yaşında adamdı. Ağza alınmayacak küfürler ettim. O küfürleri ederken birileri şerefsizce Allah'a küfür ettiğimi söyledi; onları da Allah'a havale ediyorum. Allah'a küfreden namussuz şerefsizdir. Allah'a küfretmediğim halde etti diyen de namussuz şerefsizdir.

AKILLARA HALUK ALICIK GELDİ

Bakın MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın... Biz yönetime adam yazarken şu İYİ Parti'yi paylaşmış, şu Meral Akşener'le resim paylaşmış diye yönetime yazdığımız adamları almıyordu bir dönem. Şimdi aynı Semih Yalçın, Meral Akşener'i karşılayan Meral Akşener'e konvoy yapan, Meral Akşener'in bayrağını asanları partiye il başkanı yapıyor, ilçe başkanı yapıyor. O zaman derdiniz neydi kardeşim? Bizi mi milletle kötü ettiniz? Bizi mi millete saldırtıp köyün delisi yaptınız bizi!”

Cemal Enginyurt’un, “Meral Akşener'i karşılayan Meral Akşener'e konvoy yapan, Meral Akşener'in bayrağını asanları partiye il başkanı yapıyor” sözleri, Nazilli Belediye Başkanlığı döneminde Meral Akşener’le hareket eden ancak daha sonra MHP Aydın İl Başkanlığına atanan Haluk Alıcık’ı akıllara getirdi.