Memursen Aydın İl Başkanı Ali AYGÜL Memursen’in Kuruluşunun  25. yılında mesaj yayınladı.

Aygül, Bundan tam 25 yıl önce Mehmet Akif İnan isminin bütün yönleriyle müsemma bir zeminde insana değer, emeğe güç, mücadeleye örgüt kazandırmak adına Memur-Sen’i sendikal hayata kazandırmıştır.

25. yıldır adaletsizlik ve eşitsizliklerle mücadele eden, Ülkemizin ilkeli, kararlı, sorumlu konfederasyonu olan Memur-Sen olarak, rahmetli Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan öncülüğünde bundan 25 yıl önce, 9 Haziran 1995'te kurulduk. Her yıl istikrarlı büyümesini sürdüren Memur-Sen, bugün şehirlerden ilçelere, beldelerden köylere kadar ülkemizin her yerleşim biriminde temsilcileri, üyeleri ve gönüllüleri bulunan en büyük konfederasyon haline geldi. Sivil, demokrat, özgürlükçü bir anlayışla çalışma hayatına yön verdik." şeklinde konuştu.

Sendikacılığı ülke kültürünün değerleriyle buluşturduklarını dile getiren Memursen Aydın İl Başkanı Ali Aygül, Memur-Sen kurulmadan önce sendikal dünyada ücret sendikacılığı anlayışının hakim olduğunu, Memur-Sen'le birlikte hizmet sendikacılığının öne çıktığını savundu. Sendikacılığı kavga ve çatışma alanı haline getiren anlayışlara karşı Memur-Sen, sendikacılığın dilinin barış, huzur, diyalog ve ortak aklın dili olabileceğini uygulamalarıyla gösterdik." dedi.

Memur-Sen'in ayrıştırıcı değil daima birleştirici bir tutum içinde olduğunu aktaran Aygül sözlerini şöyle sürdürdü: "25 yıldır ötekileştirmeden herkesi kucakladık. Bununla birlikte önceliğimiz daima milletimizin ve kamu çalışanlarımızın kazanması olmuştur. Türkiye'de kaotik ortamlar oluşturarak demokrasiyi askıya almak isteyenlere karşı en sert tavrı Memur-Sen camiası gösterdi. 367, parti kapatmalar, başörtüsü yasağı başta olmak üzere siyasi istikrarı bozarak anti demokratik süreçleri yeniden geri getirme özlemi içinde olanları 'ortak akıl hareketi' çıkışıyla geri püskürttük. Memur-Sen en çok sivil ve demokratik anayasa isteyen, en çok üniversite reformu talep eden, en çok darbelere karşı çıkan sivil toplum kuruluşu olarak hep ilklerin altına imza atmıştır ve bunada devam edecektir.” dedi.