AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Erdem, kendisi ve oğlu Ahmet Erdem’in yeni kurulan siyasi partilere katılmak için dirsek teması kurduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. İddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Erdem, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı ve siyasete devam ettiği müddetçe, hiçbir makam ve mevki beklentim olmadan onun yanında olacağım” dedi.

Erdem açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ne benim ne de Oğlum Avukat Ahmet Erdem’in yeni kurulan siyasi partilere hiç bir şekilde başvurumuz, görüşmemiz veya herhangi bir talebimiz olmamıştır.

Ben daha önce de sosyal medya paylaşımlarında açıklamıştım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı ve siyasete devam ettiği müddetçe, hiçbir makam ve mevki beklentim olmadan onun yanında olacağım. Türkiye’nin üzerindeki oynanan oyunlar ve yaşadığımız süreçte onun omuzlarındaki ağır yükü görüyor; onun yanında olmak durumunda olduğumuzu herkese de söylüyorum.

Bu yalan, yanlış ve kurgu haberleri kimler, neden yaptırıyor tahmin ediyorum. Bizi bilen ve tanıyanlar duruşumuzu ve çizgimizi iyi bilir. Durmak yok yola devam diyorum. Konuyla ilgili açıklamamı kamuoyuna  saygılarımla arz ediyorum.”