Aydın’dan ve ülkenin çeşitli illerinden uygun donör bulunması için binlerce kişinin seferber olduğu 41 yaşındaki Lösemi hastası öğretmen Mehmet Demen, hayatını kaybetti.

Lösemi hastası, Aydınlı öğretmen Mehmet Demen için Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Türk Kızılay organizasyonuyla "Donör ol hayat kurtar" etkinliği düzenlenmiş ve kök hücre bağışı kampanyası başlatmıştı. Kampanya sonrası Demen için iki uygun ilik bulundu ancak nakil öncesi Demen’in hastalığı tekrarladı. Durumu ağırlaşan Mehmet öğretmen, yoğun bakıma alındı. İzmir Kent Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet Demen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ölmeden önceki çağrısında, hastalıktan kurtulduğunda tek isteğinin öğrencilerine kavuşmak olduğunu söyleyen Mehmet Öğretmen, sevenlerini yasa boğdu.

MEHMET FATİH ATAY TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Mehmet öğretmen için kampanya başlatan belediye başkanlarından biri olan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Efelerli vatandaşlarımızın uygun donör bulunması için seferber olduğu 41 yaşındaki Mehmet Demen öğretmenimiz, İzmir Kent Hastanesi’nde Lösemi hastalığına yenik düşmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” diyerek acı haberi duyurdu.