Nazilli’de kongre süreci sürerken yapılan mahalle delege seçimlerinde yarışan Sarı Liste'nin çekilmesinin ardından, bugün Mavi Liste'nin de yarıştan çekildiği açıklandı. Böylece Beyaz Liste'nin başında bulunan Serkan Sevim, CHP Nazilli İlçe Başkanlığı için tek aday olarak yoluna devam edecek. 

CHP Nazilli'de kongre heyecanı sürüyor. 3 ayrı listenin yarıştığı delege seçimlerinde Sarı Liste'nin ardından Ali Deveci başkanlığında hazırlanan Mavi Liste'de yarıştan çekildi. Böylece Serkan Sevim'in Beyaz Listesi yarışı tek aday olarak sürdürecek. 

Mavi Liste’de yarıştan çekildiğini yazılı bir basın açıklamasıyla duyurdu. Mavi Liste Bileşenleri adıyla yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandılar:

“Cumhuriyet Halk Partisi tarafından başlatılan kongre sürecinde Nazilli de mavi liste bileşenleri olarak delege seçimlerine katılan bizler; Güdümlü ve baskıcı siyasete boyun eğmemek , barışa ve parti içi demokrasiye inanarak örgütün sesi olmak için yola çıktık. Ancak delege seçimlerinde gördük ki demokrasi ile bağdaşmayan siyaset etiğinden uzak Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışmayan iş, aş, ekmek tehditleri yapılarak belediyelerde çalışan. Olmayan kadrolara iş vaatlerinde bulunarak üyelerimize umut tacirliği yapmışlardır. Ne yazık ki her konuşmalarında ağızlarından düşürmedikleri, emekten yana olduklarını söyleyenler, seçildikleri ve atandıkları makamın güçlerini haksız yere kullanarak, seçimin tarafsızlığına ve eşit koşullarda yapılmasına gölge düşürmüşlerdir. Bu seçimlerin böyle olacağını Uğur Mumcu parkında yaptıkları ilk toplantıda gördük. Milletvekili Süleyman Bülbül ve Danışmanı, İl Başkanı Ali Çankır ve yönetim kurulu üyelerinden bazıları, Aydın Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ve Danışmanları bu toplantıya katılmışlardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm değerlerini alt üst edip kamu gücünün parti içi seçimlere yansıtılmasının en bariz, çirkin örneklerini yaşadık. Bu baskı ve tehditlerin, çirkin siyasetin her gün artarak devam edeceğini öngörerek, çalışan ve iş umudu olan partili genç kardeşlerimizin daha fazla zarar görmemeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu tarafından daha fazla tehdide maruz kalmamaları için seçimlerden MAVİ LİSTEMİZİ geri çekiyoruz”