Söke Manavlar Odası Başkanı Ümit Coşkun, zincir marketlere ateş püskürdü. Pazarcı esnafının halden anladığını belirten Coşkun, "Hiç gördünüz mü bir zincir marketin mağdur vatandaşlara 1 kilogram dahi yardım ettiklerini, görmemişsinizdir" ifadelerini kullandı. Aslı astarı olmayan haberlerle pazarlarda sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olduğunu yayan büyük ve zincir marketlere tepki gösteren Coşkun, "Zincir marketlerin gücü halkın üstünde değildir", dedi.

Coşkun yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tüm Esnaflarımızın Dikkatine.
Günlerden beri büyük ve zincir marketlerin ağababaları ile  yandaş medya kuruluşları tarafından aslı astarı olmayan yalan haberlerle pazarlarda sebze meyve  fiyatlarının yüksek olduğunu söylenmektedirler. Dünyada en mukaddes değer emektir ve donmayan tek sıvı alın teridir. Pazarcı esnafı gece gündüz demeden, beden gücü alın teriylen  hallerden ve tarlalardan tedarik ettikleri emtiaları sokak ve caddelerde yaz kış, sıcak soğuk ,yağmur çamur demeden helal bir kazanç için vatandaşa ucuz ve temiz bir şekilde teşhir etmektedirler.Ve günübirlik getirdikleri emtialarını o gün akşama kadar,bazen kâr bazen zararına o pazarda bitirir ertesi güne bayat sebze meyve elinde bırakmaz zararına olsa dahi satarken zincir marketlerde ise günlerce bekletilir ve halka solmus, ezilmis veya tazeleğini yitirmiş şekilde satılır. Şunu herkes bilmeli ki pazarlarda her keseye ve bütçeye uygun seçenek ve fiyat vardır. Bir pazarda 1,5 tl den 6 tl ye kadar domates satılmakta ve hiçbir esnaf küsurata  bakmayarak vatandaşin ihtiyacı olan sebze meyvesini ama borçla ama bedelsiz alıp götürmesine rıza gösterecek kadar da hoşgörü göstermektedir. Paran yoksa haftaya verirsin oda yoksa canınız sağolsun der canı gönülden. Halden anlar pazarcı esnafı.
Bugüne kadar ülkemizde yaşanan doğal afetler de hiç gördünüz mü bir market zincirinin mağdur olan vatandaşlarımıza bir kg dahi yardım ettiklerini? Hayır, görmemişsinizdir.
Ama sebze hallerinden tırlar dolusu sebze meyve göndermek için seferber olanlar yine bu necip  pazarcı esnafıdir.Karınca kararınca yardımlarına herkes şahit olmuştur.Onun için vatandaşlarımızdan ricamız alışverişlerinizi küçük esnaflardan yapın ve esnaflarımıza destek olun.marketler zincirlerinin ağababaları ve yandaş medyaların güçleri halkın gücünün üzerinde değildir. Şimdi pazardaki fiyatları gross marketlerinin fiyatlarını siz değerli Sökeliler ile paylaşacağım.
Kıymetli pazarcı kardeşlerim şunu bilmenizi isterim biz büyük bir aileyiz ve güçlüyüz. Herkesin cebinde akıllı telefon var, pazarlardaki etiket fiyatlarını sosyal medyada paylaşın ve 5 dakikanızı feda ederek bir markete gidip sebze meyve fiyat etiketlerini çekip onu da paylaşın. Yine herkesten ricamdır pazarlarda maskenizi, etiketinizi takın ve yarım kilo şu kadar ,
3 kilo 5 tl gibi vatandaşları aldatıcı etiket yazıları  yazmayınız. Bu uygulamayı SÖKEDE ve Türkiye'nin neresinde olursanız olun pazarcılık yapan her duyarlı pazarcı kardeşlerim bir kereye mahsus sosyal medyada paylaşmali ki tüm vatandaslarimiz pazar ile market arasindaki farki net bir şekilde görebilsin. Emeğinize karşı duyarlı olacağınıza inancım tamdır ve bu nedenle şimdiden teşekkürlerimi sunar  ÜLKEMİZDE pazarcılık yapan tüm esnaf arkadaşlarıma sağlıklı huzurlu bereketli kazançlar diiliyorum".