CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da zeytin ve incir ağaçlarını olumsuz etkileyen dolu yağışı ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. 
CHP’li Bülbül, konuyla ilgili Meclis Başkanvekili Celal Adan’dan özel olarak söz aldı. Bülbül, Nisan ayında ani ısı değişimi nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmediğini belirterek şunları söyledi: 
“Aydın’da geçtiğimiz Mayıs ayında ani ısı değişimi nedeniyle 20 bin dönüm narenciye bahçesinde yüzde 80’e varan meyve dökümü meydana gelmiş, zeytinde yüzde 20 oranında rekolte kaybı yaşanmış, pamukta ise 100 bin dönüm arazi zarar görmüştü.  Aradan iki ay geçmesine rağmen meydana gelen bu afetle ilgili çiftçimizin mağduriyeti henüz giderilmemiştir. 
Dün ise Nazilli ilçesinin Yellice, Uzunçam, Arpaz, Demirciler, Bayındır, Gedikaltı, Gencelli, Yukarı Örencik, Aşağı Örencik ve Şimşelli Mahallelerinde ceviz büyüklüğünde dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 2 bin dönümlük bir alanda zeytin ve incir ağaçları büyük oranda zarar görmüştür. 
Yüksek gübre, mazot, ilaç maliyetleri ve ödenmeyen destekleme primlerine rağmen üretmek için çabalayan çiftçilerimizin mağduriyetleri, Bakanlık tarafından bir an önce giderilmelidir.”