Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde düzenlenen 23. Altın Güvercin Beste Yarışması, Kuşadası Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

Toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 6 yıllık aranın ardından Kuşadası’na kazandırılan Altın Güvercin’in oluşturduğu coşku ve heyecanın kesintiye uğramaması amacıyla pandemi koşullarına rağmen yarışmayı bu yıl da düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Kuşadası’nda üç gün sürecek Altın Güvercin heyecanı başladı. 6 Eylül’de düzenlenecek büyük final gecesi ile sona erecek olan 23. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın startını, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel verdi. Türkiye’nin pop müzik alanında gelenekselleşmiş ilk ve tek beste yarışması olan Altın Güvercin’i 6 yıllık bir aranın ardından geçtiğimiz yıl yeniden kente kazandıran Başkan Ömer Günel, Kervansaray’da düzenlediği bir toplantı ile basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Başkan Ömer Günel’in yanı sıra KUSAV Başkanı Levent Köylü, organizatör Ali Rıza Türker ve yarışmanın altın sponsoru olan Şakir Eviz katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nın en önemli değerlerinden olan Altın Güvercin’i 23’üncü kez kanatlandırmanın gururu ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek yarışmayı pandemi şartlarını harfiyen yerine getirmek sureti ile gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Pandemi nedeniyle Altın Güvercin Beste Yarışması’nı iptal etmeyi dahi düşündüklerini ifade eden Başkan Ömer Günel şöyle konuştu:

“2020 yılı tüm dünya için zor bir yıl oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bugüne kadar binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgını tüm yaşamımızı değiştirdi. Pandemi, maske, sosyal mesafe gibi yeni kavramlarla tanıştık. Bireysel ve sosyal tüm yaşam alanlarımızı, alışkanlıklarımızı yeniden düzenlemek durumunda kaldık. Altın Güvercin Beste Yarışması’nı da bu yıl ne yazık ki pandemi koşullarında ve pandemiye rağmen düzenleme kararı aldık. Çünkü Altın Güvercin coşkusunun ve heyecanının kesintiye uğramasını istemedik. Geçtiğimiz yıl zengin bir içerik ve farklı bir konseptle altı günlük bir program dahilinde düzenlediğimiz Altın Güvercin Beste Yarışması’nı, aynı gerekçelerle bu yıl 3 gün olarak belirledik. Altın Güvercin sevincini ve heyecanını, arzu eden tüm hemşehrilerimizin ve müzikseverlerin katılımıyla hep beraber yaşamak isterdik. Ancak her zaman dile getirdiğimiz gibi her şeyin başında sağlık geliyor. Bu nedenle yarışmamız kapsamında 2 bin 500 kişi kapasiteli Altın Güvercin Amfi Tiyatro’da 5 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan Berkay konserimizi ve Erol Evgin’in katılımıyla 6 Eylül’de gerçekleşecek olan final gecemizi sosyal mesafe kuralı doğrultusunda 800 kişilik bir izleyici kitlesi ile sınırlandırdık. Öte yandan amfi tiyatroya girişte HES kodu bildirim zorunluluğu getirmek durumunda kaldık. Bu noktada hemşehrilerimizin anlayışına güveniyor ve gerek kendi sağlıklarını gerekse de toplum sağlığını korumak için tedbirlere harfiyen riayet edeceklerine inanıyoruz.”

Basın toplantısının ardından İbramaki Sanat Galerisi’nde “Dünden Bugüne Altın Güvercin” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Altın Güvercin’in düzenlendiği yıllara ilişkin fotoğraf karelerinin yer aldığı sergi bir hafta süreyle gezilebilecek.