Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2019 yılında yaptığı etkinliklerle Kuşadalıları sanatın birçok dalıyla buluşturdu. Türkiye’de turizmin başladığı ilk yerlerden biri olan Kuşadası, geçtiğimiz yıl içerisinde düzenlenen kültür ve sanat organizasyonlarıyla eski günlerine geri döndü.

KUŞADASI KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ OLACAK

Yoğun geçen bir yılın ardından çalışmalarına devam eden Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,2020 yılında düzenleyeceği etkinliklerle de ilçeyi tiyatro, festival ve sanatsal aktivitelerin başkenti haline getirecek.

Altın Güvercin Beste Yarışmasını 6 yıl aranın ardından yeniden kanatlandıran Kuşadası Belediyesi, Aydın’da ekolojik tarımın adresi olan Kirazlı Köyün’nde düzenlediği “Kiraz Festivali” ile Kuşadalılara unutulmaz anlar yaşattı. Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nı sanatın merkezi haline getireceklerini belirterek “Göreve geldiğimiz 10 ay içerisinde hemşehrilerimizi birbirinden önemli sanatsal etkinliklerle buluşturduk.  Özlenen Kuşadası’nı tekrar hatırlattık.  6 yıl aradan sonra Altın Güvercin Beste Yarışması ile taçlandırdığımız 2019 yılında dünyanın en güzel gün batımını, bölgemize özgü tarımsal ürünlerimizi organize ettiğimiz festival ve hasat günleri ile ülkemize tanıttık. 2020 yılına girdiğimiz şu günlerde yurt dışı fuarlarına ağırlık verdik. Gelecek dönem içerisinde de Kuşadalıları önemli sanatsal faaliyetlerle bir araya getireceğiz” dedi.

KUŞADALILAR 2019’U SANATLA İÇ İÇE GEÇİRDİ

15 FARKLI KONSER,  4 ŞENLİK VE FESTİVAL, 25 TİYATRO GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİ

Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2019 yılında Türk Müziği’nin sevilen isimlerinin sahne aldığı ücretsiz 12 açık hava halk konseri, klasik müzik eserlerinin icra edildiği 5 salon konseri, 25 tiyatro oyunu, farklı ressam ve heykeltıraşın eserlerinin yer aldığı çeşitli sergiler düzenledi. Kültür Müdürlüğü 2019 yılı içerisinde yer alan resmi törenler, spor etkinlikleri, özel günler ve anma programlarına da ev sahipliği yaptı. Kuşadası’nın 3 ayrı mahallesinde gerçekleştirilen geleneksel şenlikler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 7 yıl aranın ardından Kirazlı Köyü’nde gerçekleştirilen  “Kiraz Festivali’ne” Kuşadası ve çevre kentlerden 50 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile Kuşadası Belediyesi tarafından 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması, yenilenen formatı ve zengin içeriği ile Kuşadalılara ve ziyaretçilere kültür ve sanatla dolu 6 gün yaşattı. Büyük beğeni toplayan dev organizasyonun final gecesinde ise yepyeni bir yıldız doğdu. Rap sanatçısı Gökçe Özgül birinciliğe layık görüldü.