Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, küçük esnafın zor günlerden geçtiğini belirterek destek çağrısında bulundu.

Aydın’da iki aya yakındır dükkanını açamayan esnafın bulunduğunu belirten Çetindoğan, “Dünyayı etkisi altına alınan koronavirüs salgını nedeniyle herkes zor günle geçirmekte. Fakat AVM‘lerin sayıca arttığı zamanlardan beri ülkemizde küçük esnaf zaten zor günler yaşıyordu. Şimdi üstüne birde bu salgın hastalık çıkınca iki aya yakındır dükkanını açamayan esnaflarımız var. İşi gereği yasaklardan etkilenmeyen hala çalışmaya devam eden esnaflarımız ise gün içerisinde siftah bile yapamadan kepenk kapatıyorlar. Her şey hem kendimizin hem de ülkemizdeki her vatandaşımızın sağlığı için, bunun bilincinde oldukları için bu zor günlerin geride kalmasını sabır ile bekliyorlar. Elimizden geldiğince esnaf ve sanatkarımızın yanında olmalıyız” dedi.

“ALIŞVERİŞİNİZİ MAHALLE BAKKALINDAN YAPIN”

Zor günleri atlatmak için birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Çetindoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan öncelikle tüm İslam aleminin Ramazan Ayını kutlamak isterim. Ben kendi adıma her Ramazan ayında ve her bayram öncesinde vatandaşlarımıza alışverişlerini küçük esnaftan yapmaları için çağrıda bulunurum. Bu sene daha öncekilerden farklı hepimizin evlerinde geçireceği bir bayram olacak. Belki de çocuklarımıza yeni bayramlıklar almayacağız ama bu süreç içerisinde yapacağımız alışverişlerimizi, kendi mahalle bakkalımızdan, kendi semtimizin esnafından yaparsak onlara da bir katkımız dokunmuş olur. Önemli olan evlerimizde ve sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bu süreçte gönüllerimizin bir olmasıdır.”

FIRINCILARA ZİYARET

AYESOB Yönetim Kurulu Başkanı Selahittin Çetindoğan, esnafa destek amacıyla Başkan Vekili Hasan Eyefçi, Umurlu Esnaf Odası Başkanı Cengiz Mutlu ve AYESOB AR-GE Danışmanı Alaaddin Durmaz ile birlikte Efeler’de hizmete devam eden fırıncıları ziyarette etti.

Çetindoğan “Nisan ayından itibaren devam eden ve Ramazan Bayramı’na kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamalarında faaliyetlerine devam eden fırınlar, her hafta sonu özveri ile çalışmaya devam ediyorlar. Daha öncede bahsetmiştim sokak sokak arabayla ekmek, simit ve ramazan pidesi dağıtıyorlar Ramazan ayı öncesinde bunu gün içerisinde yaklaşık üç kere tekrarlıyorlardı. Biz de bu hafta yönetim kurulum ve oda başkanlarımız ile birlikte Efeler bölgesindeki fırınları ziyaret ederek hem hijyen denetimi yaptık hem de dışarıya çıkamayan vatandaşlara ekmek ulaştırıp özveri ile çalışan fırıncılarımıza teşekkür ettik. Buradan şunu da söylemeliyim ki ziyaret ettiğimiz tüm fırınlarda zaten sıkı tutulan hijyen kuralları yaşadığımız salgın hastalık dolasıyla daha da sıkılaştırılmış. Yönetim kurulum ve oda başkanlarım adına da kendilerini bir kez daha tebrik ediyor ve içten teşekkürlerimi iletiyorum”  açıklamalarında bulundu.