Aydınlı öğrenciler, Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ve 98 ülkede gerçekleştirilen First Lego League İzmir Turnuvası’ndan başarıyla döndü. 48 takımın yarıştığı turnuvada, öğrenciler 3 ödülün sahibi oldu.  

Aydınlı öğrenciler, Bilim Kahramanlarının düzenlediği, 98 ülkede yapılan First Lego League İzmir Turnuvası’nda 48 takım arasından büyük bir başarı elde etti. ‘Young Crew’ takımı, First Lego League turnuvasından 3 ödül ile döndü.

Öğrenciler, Robot Performans birinciliği, Mekanik Tasarım Ödülü Global İnnovation Award ödüllerini alarak ulusal turnuvaya çıkmaya hak kazandı.

FİRST LEGO LEAGUE NEDİR ?

Bilim Kahramanları Derneği; özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 98 ülkede uygulanan FIRST LEGO League programını Bilim Kahramanları Buluşuyor adıyla 2004 yılından beri Türkiye uygulamaktadır.

Programa katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışmalarına başlarlar. Programın her sene küresel bir soruna işaret eden teması bulunmaktadır.

Katılımcı takımlar bu sezon teması kapsamında belirlenen sorunları tartışır ve sorunlardan biri özelinde yenilikçi bir çözüm geliştirirler. Bilim insanları gibi yenilikçi çözüm projeleri üzerinde çalışacak olan takım üyeleri ayrıca sezon özelinde belirlenen görevleri tamamlamak üzere robot tasarlar ve program yazarlar. Program değerleri kapsamında takım çalışması, iş birlikli öğrenme, eleştirel düşünme, zaman yönetimi, sunum becerisi, arkadaşça rekabet gibi konularda da deneyim kazanırlar.