Eski Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ile 4 eski belediye personelinin zimmet suçlamasıyla yargılandığı davanın iddianamesinde çarpıcı bilgiler yer aldı. İddianamede 55 adet dosya dolabı ile 60 adet masa alınmış gibi gösterilerek toplam 132 bin liranın zimmete geçirildiği öne sürüldü.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

Belediye kayıtlarındaki faturalarda yapılan incelemede, bir firmadan 55 adet dosya dolabı alındığına dair 4 Eylül 2017 tarihli fatura görüldü.

Yapılan denetlemede, dosya dolaplarının aslında hiç alınmadığı belirlendi. Köşk Belediyesi’nin savcılığa yazdığı yazıda da belediye envanterinde dosya dolaplarının bulunmadığı ifade edildi.

Savcılık, faturada belirtilen 54 bin 405 liranın belediye mutemedi tarafından bankadan çekilerek, dönemin Mali Hizmetler Müdürü Nazmi Avcı'ya teslim edildiğini belirtti. Dönemin Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç'ın da kasten denetim görevini yapmayarak zimmete sebebiyet verdiği öne sürüldü.

ALINMAYAN 60 MASAYA 74 BİN TL ÖDENMİŞ

Aynı firma tarafından 60 adet masa için 77 bin 880 lira tutarında fatura hazırlandığı görüldü. 5 Şubat 2019 tarihli faturada belirtilen 60 adet masanın Köşk Belediyesi düğün salonlarında kullanılmak üzere alınmış gibi gösterildiği ama aslında hiç alınmadığı ifade edildi.

Parayı belediyenin eski Mali Hizmetler Müdürü Özgür Değer’in zimmetine geçirdiği iddia edilirken, dönemin Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ın da denetim görevini kasten yapmayarak zimmete göz yumduğu iddia edildi.

Dönemin Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ile birlikte 4 sanık, 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.