Eski Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ile 4 belediye personelinin ‘zimmet’ suçlamasıyla yargılandığı davanın iddianamesinde, ilginç iddialar yer aldı. Bunlardan biri de Beyköy Mahallesinde düğün salonu olmadığı halde, düğün salonu varmış gibi gösterilip, tadilat ve tamirat işlemleri için hizmet alınması oldu.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü müfettişlerince hazırlanan özel teftiş tevdi raporu sonucu Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Aydın 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Eski Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ile 4 belediye personelinin ‘zimmet’ suçlamasıyla yargılanacağı davanın iddianamesinde önemli bilgiler yer aldı.

İddianamede, Köşk İlçesine bağlı Beyköy Mahallesinde düğün salonu olmadığı, buna rağmen sanki düğün salonu varmış gibi evrak düzenlenerek işlem yapıldığı belirtildi.

Başsavcılığın iddianamesinde, ‘Beyköy Mahallesinde düğün salonu olmadığı halde 2 ayrı ödeme emrine bağlı fatura hazırlandığı, Belediye Mali Hizmetler Müdürlerinin ilgili bankaya yazdığı talimat yazıları üzerine, belediye personeli olan mutemetler eliyle para çekildiği, bankadan çekilen paraların Belediye eski mali hizmetler müdürü Nazmi Avcı ve Hüsnü Durmaz’a teslim edildiği’ ifade edildi.

Köşk Belediyesi eski Mali Hizmetler Müdürleri Nazmi Avcı ve Hüsnü Durmaz’ın bu yöntemle 96 bin 167 lirayı zimmetlerine geçirdikleri vurgulanırken, dönemin belediye başkanı Rıfat Kadri Kılınç'ın kasten denetim görevini yapmayarak zimmete sebebiyet verdiği öne sürüldü.

“BAŞKAN BEYİN TALİMATI, İMZALAYIN”

İfadesinde iddiaları reddeden sanıklardan Sanıklardan Nazmi Avcı, Eski Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ı işaret etti. Avcı, “Beyköy Mahallesinde düğün salonunun tamir ve tadilatı konusu ile ilgili olarak; ben tamir ve tadilat işleri için belirtilen tarihte Zabıta Amiri olarak görev yapıyordum. Beyköy Mahallesinde düğün salonu olup olmadığını bilmiyorum. Benim Zabıta Amiri olduğum tarihte muhasebeden evraklar toplu olarak önümüze geliyor ve ‘Başkan beyin talimatı, imzalayın’ deniyordu. Ben de mecburen imzalıyordum. Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yaptığım süreçte ise yapılan ödemeler ile ilgili olarak başkanlık makamının bilgisi olmadan hiçbir ödeme yapmadım yapmam da mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Rıfat Kadri Kılınç'ın da aralarında olduğu 5 sanık hakkında 7 yıl 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.