Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, vaka ve ölümlerde artış görülen koronavirüse karşı ilçede tedbirlerin sıkılaştırılması için talimat verdi. Bu kapsamda, hafta sonu Çakırbeyli ve Dedeköy pazarları kurulmayacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı vaka ve ölüm sayıların azaltılması için alınan yeni tedbirleri bizzat açıkladı. Bu nedenle Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da, ilçede salgın nedeniyle alınan önlemlerin sıkılaştırması için ilgili birimlere talimat verdi.
İlçede alınan önlemler kapsamında, hafta sonu Aydın ve çevresinden birçok vatandaşın ziyaret ettiği Çakırbeyli ve Dedeköy pazarları ikinci bir emre kadar bu haftadan itibaren kurulmayacak.   
“HALKIMIZIN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNCE GELİYOR”
Küresel olarak hepimizi etkisi altına alan koronavirüs ile topyekün mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Maalesef ki havaların soğuması ile birlikte ülkemizde seyrini değiştiren virüs artış göstermiş ve ilimizde de vaka sayılarında öngörülemeyen bir artış meydana gelmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile bir takım tedbirler sıkılaştırıldı ancak biz bu tedbirlere ek olarak ilçemiz adına yeni bir kısıtlama daha getirmek mecburiyetinde kaldık. Biliyorsunuz ki ilçemizde her hafta pazar günleri kurulan Çakırbeyli ve Dedeköy üretici köy pazarları ilimiz ve çevre illerden çok fazla ziyaretçi alıyor. Bu sebeple ilçemizde yoğunlaşmanın azaltılması amacıyla bu süreci atlatan kadar bu pazarlarımız kurulmayacak. Halkımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Diliyorum ülkece bu illetin üstesinden gelecek ve daha güzel yarınlara sağlıkla ve huzurla uyanacağız” dedi.
“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Bu zor sürecin birlikte tedbirleri en üst seviyede tutarak atlatılacağını belirten Kaplan, “Koronavirüs ile mücadele sürecinde vatandaşlarımızın yoğunlaşma içerisinde bulunmaması için kendi tedbirlerini alması büyük önem arz ediyor. Kendimizi korursak ailemizi, ailemizi korursak tüm çevremizi koruruz. Bu zincirin en temel üç halkası şüphesiz maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek. Toplu alanlardan uzak duralım. Ev ziyaretlerine ara verelim, evimize misafir kabul etmeyelim. Taziye ve ya kutlamalarımızı telefon aracılığı ile yapalım. Yasaklara eksiksiz uyalım. Bu süreçte fiziksel bağ değil, gönül bağı kuralım.  Unutmayalım ki sevdiklerimizle daha güzel yarınlar bugün yapacağımız fedakarlıklar ile gelecek” dedi.