Koçarlı Belediyesi, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte ilçe pazarında gıda ürünleri dışında satış yapan esnafa da kapılarını açtı. 


Koronavirüs salgını nedeniyle pazar yerlerinde yapılan düzenlemeyle sadece temel gıda ürünleri satılabiliyordu. Genelge yayınlanmadan önce örnek bir kararla tedbiri ilk olarak uygulamaya geçiren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, normalleşme sürecinin başlamasıyla yeni bir karar aldı. Bu kararla, gıda ürünleri dışında satış yapan esnafa da kapılar açıldı. 
Bugün kurulan ilçe pazarı, eski düzeniyle vatandaşları karşılarken Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan esnafı ziyaret ederek alınan tedbirleri yerinde inceledi. 
“SON GÜNLERDEKİ VAKA TABLOSU BİZLERİ SEVİNDİRDİ”
Gereken tüm önlemlerin alındığı Pazar yerinde esnaf ve vatandaşlara tedbirler konusunda uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Nedim Kaplan yaptığı açıklamada “Ülke olarak virüs salgınına karşı mücadelede örnek bir çalışmaya imza attık. Başta sağlık Bakanımız olmak üzere, sağlık çalışanlarımızın tüm gücüyle mücadele ettiği bu süreçte bizlerde önlemlerimizi alarak onlara destek verdik. Son günlerde ortaya çıkan tablo bizleri sevindirdi. Normalleşme başladı ancak bu bizleri rehavete sokmamalı herkes kendi tedbirini alarak, bu sürece katkı sağlamalı” dedi.
Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu normalleşme sürecinde zor günler geçiren esnafımızı bir nebze rahatlatma amacıyla, ilçe pazarımızda eski düzenimize döndük. Ekiplerimizi kontrolleri daha sık tutuyorlar. Vatandaşlarımız ve esnafımıza da rica ediyorum, sosyal mesafeyi koruyalım. Kişisel hijyenimize dikkat edelim ve gerekmedikçe dışarı çıkmayalım. Alışverişimizi hızlıca tamamlayıp evlerimize dönelim.”