Bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Ankara’ya giden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçeye yapılacak KYK yurdu projesinin onaylandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Mevcut yurt binasının deprem yönetmeliğine uymaması sebebiyle yıkım kararı alınması üzerine ilçesinde en hızlı şekilde yeni bir yurt yapılması için kolları sıvayan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, geçen aylarda MKYK Üyesi, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile birlikte mevcut yurt alanında incelemelerde bulunmuştu. Burada, Koçarlı’ya daha modern bir yurt yapılacağını açıklamışlardı.

2021 yılının ilk Ankara ziyaretini gerçekleştiren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof Dr. Süleyman Şahin’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası müjde veren Kaplan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

 “Koçarlı için çıktık yola...

Ankara'dan Koçarlı'ya  ilk müjdemiz;

KYK Yurdu projesi onaylandı.

12.092,61 m² alan üzerine 14.358,15 m² inşaa edilecek olan Yurt;

560 Kişilik kapasitesi (Kız ve Erkek Ögrenciler için)

Sosyal Tesis alanları

İdari Binadan oluşacak

Hayırlı uğurlu olsun.”

Belediye Başkanı Nedim Kaplan ayrıca “Daha modern bir KYK yurdunun İlçeye kazandırılması için desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof Dr. Süleyman Şahin, AK Parti Aydın Milletvekilleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi .