Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda tehlike arz eden Pitbull Terrier cinsi köpeklerle dolaşan kişilere 15 bin 604 lira idari para cezası uygulandı. Köpeklere el konuldu.

Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü, yapılan ihbarlar sonucunda Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda  Pitbull Terrier cinsi köpeklerle dolaşan 2 kişiyi tespit etti. Şube Müdürlüğü ekipleri, Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi görevlileri tarafından köpeklere el konuldu ve köpekleri besleyen kişilere 15 bin 604 TL idari para cezası uygulandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 14.maddesi l bendi gereğince Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaklanmış bulunmaktadır. Yasalarla açıkça sahiplenilmesi yasak olan köpek türleri hakkında vatandaşlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşmasını rica ederiz” ifadelerine yer verildi.