Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Türkiye’de üretilebilir hiçbir gıdanın ithalat yoluyla ülkemize girmesini istemiyoruz. Bizim ihracat konusunda eksikliğimiz de ürünlerimizi yeterince tanıtamamamız” dedi. 
Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Venezuela’dan sıfır gümrükle tarım ürünleri ithalatı yapılacağının duyurulması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Toplam 16 ton gıda ithalatının söz konusu olduğunu, bunun 1 buçuk tonunun peynir olacağının söylendiğini belirten Kendirlioğlu, “Ziraat odaları, üreticiler olarak herhangi bir ürünün ithal edilmesine çok sıcak bakmıyoruz” diye konuştu. 
TANITIM VURGUSU 
Türkiye’nin ihracatta en büyük eksikliğinin tanıtım olduğunu ifade eden Kendirlioğlu, Venezuela ithalatını şöyle değerlendirdi:
“Bazen ülkeler arasında bu tür alışverişler söz konusu olabiliyor. Bir malın onlara satılabilmesi için onlardan da ürün alınması gerekiyor. Buna benzer ülkeler arası alışveriş yapılıyor. Biz Ziraat Odaları, üreticiler olarak herhangi bir ürünün ithal edilmesine çok sıcak bakmıyoruz. Net olarak bu söylenebilir. Çünkü üretilebilir bir gıdaysa, özellikle peynir ülkemizde belki iki yüzden daha fazla çeşidi olan bir ürün. Dünyaya pek tanıtamıyoruz ama maalesef bizden daha çok kalitesiz üretilen ya da kalite anlamında bizimle yarışamayacak olan bazı ülkeler isim yapınca bizim peynirlerin kat kat fazlası dünyada talep görüyor. Bizim burada eksikliğimiz, ürünlerimizi yeterince tanıtamamamız. Ben yine açık net olarak söyleyeyim, Türkiye’de üretilebilir hiçbir gıdanın ithal yoluyla ülkemize girmesini istemiyoruz. Çünkü bu rekabet anlamında sıkıntıya düşürebilir.”