İncirliova’da cami minaresinin mavi-beyaza boyanmasıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Boyama çalışması belediyemiz tarafından yapılmamıştır” dedi. 

İncirliova’ya bağlı Karagözler Mahallesi’nde cami minaresinin belediye tarafından mavi-beyaza boyandığı öne sürülmüş, Yunan bayrağına benzetildiği için sosyal medyadan tepkiler gelmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Kimse benim ve 52 bin nüfuslu İncirliova halkının ezan ve bayrak sevgisini sorgulamasın” diye konuştu. 
“ÇALIŞMAYI BELEDİYE YAPMADI”
Belediyenin minare boyama çalışması için sadece ekipman ve malzeme desteği sağladığını belirten Kaya, şu ifadelere yer verdi:
 “İlçemiz Karagözler Mahallesi Camii minaresinin boyasının rengi mahalle muhtarlığı ve cami imamı tarafından seçilmiş olup, boyama çalışması da belediyemiz tarafından yapılmamıştır.
Minare muhtarlık tarafından yine camii imamının ve cemaatin bilgisi dahilinde dışarıdan boyacılara boyatılmıştır. Belediyemiz sadece ekipman ve malzeme desteği sağlamıştır. Renk seçimi ve boyama  konusunda belediyemizin hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.
Hiçbir şekilde sorumlu olmadığımız bir iş üzerinden kimse Belediye Başkanı Aytekin Kaya olarak benim ve 52 bin nüfuslu İncirliova halkının ezan ve bayrak sevgisini sorgulamasın.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”