Karacasu Kaymakamlığı, vatandaşlara çağrıda bulunarak karantina kurallarını ihlal eden kişileri yetkililere bildirmelerini istedi.

Koronavirüs nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği, 7 pozitif vakanın bulunduğu Karacasu’da iki mahalle karantinaya alınmıştı. Kaymakamlık karantinada olan konutlar için de bir açıklama yaptı.

İzolasyon ihlali yapan kişilerin kendilerine bildirilmesini isteyen Kaymakamlık yetkilileri açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün saat 16.00’dan itibaren hastalık veya temas nedeniyle izolasyon uygulanan giriş ve çıkışları yasak olan konutları bilebilmeniz için, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve İlçe Salgın Yönetim Kurullarının ortak kararı ile bilgilendirilmeniz için bu konutlara duyurular asılacaktır.

Lütfen kendi sağlığımızın bekçisi olalım. Sokağımızın ve mahallemizin karantina altına alınmaması için komşunuz olan ya da yakınlarınızın izolasyon uygulanan evlerini gözlem altında tutup, izolasyon ihlallerini 155 polis ihbar, 156 jandarma ihbar, 441 16 16 vefa hattını arayarak vatandaşlık görevimizi yerine getirelim     .”