AK Parti’li Bahri Kanat’ı sosyal medya paylaşımları nedeniyle eleştiren ve ‘siyaset mühendisliği’ yapmakla suçlayan Aydın Milletvekili Rıza Posacı’ya  yanıt gecikmedi. Sözlerine ‘Bak Rıza’cım’ diye başlayan Kanat, Posacı’ya sosyal medya takipçilerini artırmasını tavsiye etti.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, isim vermeden partili Bahri Kanat’ı sosyal medya paylaşımları nedeniyle eleştirerek, kendisine ‘Rıza’ dediği için tepki gösterdi.

 Posacı açıklamasında, ‘Muhtar azası olmamış, sandığa girmemiş, sosyal medyadan yazıyor, siyaset mühendisliği yapıyor. Ben bu partinin milletvekiliyim. Bana ‘Rıza’ diye hitap edemez. Ben uğraşmak istemiyorum, dava açsam kazanırım. Zaten ödeyecek parası da yok” ifadelerini kullandı.

“KİMSE KİMSEYİ ELEŞTİRDİ DİYE MAHKEMEYE VEREMEZ”

Posacı’nın ifadelerine yanıt veren Bahri Kanat,  “Kimse kimseye ‘Sayın’ demedi diye mahkemeden ceza almaz. Kimse kimseyi siyasi eleştiri yaptı diye mahkemeye veremez, verirse de kendi bilir. Mahkeme kararını verir” dedi.

“MERKEZDE 2, KUŞADASI’NDA 1 DÜKKANIM VAR”

Posacı’nın ‘dava açsam kazanırım, ödeyecek parası yok’ sözlerine karşı mal varlığını açıklayan Kanat, şöyle dedi:

“Kimse kimsenin malını, parasının ne kadar olduğunu bilemez. Aydın merkezde 2 adet Kuşadası'nda 1 adet yine Aydın'ın merkezinde şahsıma ait dükkanım var. Bunların değeri hakkında bilgi sahibi değilsen kendini zengin sanma, zenginlik para ile ölçülmez ama siyaset zenginliği kalpten gelir.”

“İSTESEM MECLİS ÜYESİ OLURDUM”

‘Muhtar azası olamamış’ sözleriyle ilgili de konuşan Kanat, “Aday adaylıklarım Aydın'ın kokmuş yalaka sistemine karşı gelmek için yapılmış zorunluluk durumlarımdı. İstesem yalaka olur il yönetimlerine, BŞB meclis üyeliklerine girerdim. Kokmuş sistemin içine girmek istemediğim için senin dediğin azalık seçiminden bile yarışta oy alamamam bu sebeplerdendir” diye konuştu.

“MUHALEFET ETMİYORSUN, DESTEĞE GİDİYORSUN”

Aydın Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray HDİ voleybol takımları maçına gittiği için Posacı’yı eleştiren Kanat, şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Savaş linç edilirken bir hafta sonra voleybol maçında bulunman yanlış diye üzülmüş ve sitem etmiştim. Aylardır yoksun. Muhalefet etmiyorsun, Özlem'e desteğe gidiyorsun. Eleştiri olunca da ‘bana kimse Rıza diyemez’ diyorsun. Köşe yazarı veya analizciler kimseye ‘sayın’ demez. Eğer derse yalakalığa girer, yazısını objektif yazamaz.”

“SOSYAL MEDYA TAKİPÇİNİ ARTIR”

Posacı’nın kendisine ‘siyaset mühendisi’ demesini doğru kabul eden Kanat, açıklamasını şöyle tamamladı:

“AK Parti'nin vekilisin ya, sosyal medya da 4 bin 366 takipçin var. Twitter'da 2 bin 270. İstersen önce bunları arttır. Neden dersen, sıradan bir insanım on yıllardır şehrime 17 ilçeye her dönem tek başıma muhalefet yaptım ve sosyal medya takipçi sayılarımı yalakalık yaparak kazanmadım ve partime çalıştım. Biraz fazla çalış da on bin sayılarına ulaş. Sen seçildin ya sistem gereği sayıların arttı. Bir kelimen doğru o da siyaset  mühendisiyim.”