Çevreye verdiği zarar nedeniyle Aydınlıların tepkisini çeken ve halkın her platformda karşısına dikildiği jeotermal santrali işletmecilerinin oluşturduğu JESDER, billboardlara reklam vererek vatandaşları ikna etmeye çalışıyor.
Havaya yaydığı hidrojen sülfür gazı ve bunun neden olduğu çürük yumurta kokusu ile Aydın'ın havasını her geçen gün kirleten jeotermal enerji santralleri için yeni bir PR çalışması başlatıldı.
Jeotermal Enerji Santrali işletmecilerinin oluşturduğu Jeotermal Enerji Santrali İşletmecileri Derneği (JESDER), billboardlara reklam vererek, 'jeotermal istemiyoruz' diyen halkı ikna çabasına girişti.
Billboardlara verilen ilanlarda, "JES Santrallerinden çıkan duman değil su buharıdır", "Bütün dünyada Jeotermal Santraller doğa dostudur", ve "İncir, zeytin ve pamukta rekor kıran çiftçilerimizi kutluyoruz. Jeotermal Santrallerin doğaya zararı yoktur" yazıldı.
Uzun süredir vatandaşların tepki gösterdiği, ruhsatı bile olmadığı için faaliyetleri durma noktasına gelen  jeotermal işletmelerinin yeni PR çalışması, çevreye duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.