İZMİR (AA) - İzmir Müftüsü Salih Sezik, Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) vekaletle kurban bağışında bulundu.

Sezik, AA muhabirine, ramazan ayında kentte göreve başladığını hatırlatarak, İzmir halkının bu dönemde kendilerine güvendiğini ve zekatlarını büyük oranda TDV'ye verdiğini aktardı.

Bu anlamda vatandaşlara teşekkür eden Salih Sezik, "İller bazında İzmir bu anlamda ilk 4'e girdi. İzmirli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bizlere verdikleri zekatları biz en şeffaf şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. " dedi.

Sezik, Kurban Bayramının yaklaştığını ve bu kapsamda vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV iş birliğiyle sürdürülen kurban bağışına davet etti.

Bağışların TDV bağış uygulamasından 20 Temmuz'a kadar yapılabileceğini dile getiren Sezik, şunları kaydetti:

"Bu yıl da 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla yurt içinde ve yurt dışında vekalet yoluyla kurban kesim kampanyası başladı. Ben de kurbanımı vakfımıza bağışladım. TDV'ye emanet edilen kurbanlar İslami usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizin yanı sıra dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Yurt içinde 1125 lira, yurt dışında ise 925 lira bedelle kurban bağışı müftülükler ve din görevlileri aracılığıyla, bagis.tdv.org internet adresinden, 'TDV Bağış' mobil uygulamasından ve kentin belli notlarında açtığımız stantlardan yapılabiliyor."

İzmir Müftüsü Salih Sezik, yaklaşık 149 ülkede söz konusu kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade ederek, vakfın çok çeşitli hizmetleri olduğunu aktardı.

İzmir'de yaşanan depremde de ihtiyaç sahiplerine vakıf aracılığıyla her türlü desteği sağladıklarını anımsatan Sezik, bu kapsamda 13 evi depremzedeler için hazırladıklarını söyledi.

Kurban kesen vatandaşlardan da duyarlılık isteyen Salih Sezik, Bu ibadeti yaparken çevre bilincine çok dikkat etmek gerekiyor. Hayvanların canının yanmaması için hassasiyet göstermeliyiz. Çevre temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu çok önemli çünkü hem dinimizin emridir hem de kültürümüzün bir gereğidir." şeklinde konuştu.