İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener,  Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in ölümüyle ilgili "Helin Bölek denen terörist seviciye zerre üzülmediğimi belirtmek isterim. Yarın öbür gün otobüs durağında kendini patlatan bir kızın arkasından şarkı türkü söyleyecek birine niye üzüleyim?" ifadesini kullandı. Tezsezener kısa bir süre sonra paylaşımını kaldırıp özür diledi. 

Açlık grevinde ölen Grup Yorum Üyesi Helin Bölek'le ilgili açıklama yapan İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, "Helin Bölek denen terörist seviciye zerre üzülmediğimi belirtmek isterim. Yarın öbür gün otobüs durağında kendini patlatan bir kızın arkasından şarkı türkü söyleyecek birine niye üzüleyim?" ifadelerini kullanmıştı. 

Bir süre sonra paylaşımını kaldıran Tezsezener, özür açıklamasında bulundu. Tezsezener, şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemlerde ülkemizde yaşanan üzücü hadiselerin getirmiş olduğu duygu patlamasıyla maksadını aşan bir açıklama gerçekleştirdim. Düşüncesi ve görüşü her ne olursa olsun inandığı yol uğruna hayatını kaybeden bir insanın vefatı üzerine yapmış olduğum yorum şahsıma yakışmamıştır. Kalbini kırdığım herkesten hatayı gerçekleştirmiş olduğum sosyal medya mecrası üzerinden özür diliyorum. Bir sanatçının hayatını bu şekilde kaybetmiş olması kimseyi mutlu edemez. Acının rengi olmaz inancının dışına çıkmış olmanın üzüntüsünü yaşıyor ve gecikmeyle de olsa hayatını kendi mücadelesi istikametinde bir duruş üzerine kaybeden Helin Bölek'e Allah'tan rahmet diliyorum"