İYİ Parti Aydın İl Başkanı belli oldu. Delegelerin 251 oyunu alan Süleyman Demirci başkan seçildi. Kürsüye çıkarak partilileri selamlayan Demirci, "Mutlaka üzülen arkadaşlarımı teselli edeceğim. Sonuçlar herkes için hayırlı olsun" dedi. 

İYİ Parti Aydın teşkilatı kongre için İncirliova Kültürpark tesislerinde buluştu. Kongrede, Kongrede, mevcut Başkan Cemal Sarı, Yüksel Öztürk ve Süleyman Demirci il başkanlığı için yarıştı. 551 delegenin oy kullandığı seçimde 7 oy geçersiz olurken, Mavi listede yer alan Süleyman Demirci 251, Sarı listede yer alan Cemal Sarı 225, beyaz listede yer alan Yüksel Öztürk ise 68 oy aldı. Delgelerin 251 oyunu alan Süleyman Demirci İYİ Parti Aydın İl Başkanı seçildi. 

Seçim sonuçlarıyla ilgili yeni başkan Süleyman Demirci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle herkes için hayırlı olsun. Konuşmamda da söyledim, 100 kişi sevinecek 200 kişi üzülecek. Buna müsaade etmiyorum. Gönlüm buna razı değil. Mutlaka üzülen arkadaşlarımızı teselli etmekle uğraşacağım, saoğlun" dedi.

İYİ Parti eski Aydın İl başkanı Cemal Sarı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Süleyman Demirci'ye başarılar diliyorum. İYİ Partiyi Aydın'da getirdiğimiz seviyeye katkı yapacağına eminim. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum", dedi. 

 Başkan adaylarından Yüksel Öztürk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hepinize çok teşekkür ediyorum. Aydın'da bir demokrasi örneği yaşattık. Allah yar ve yardımcımız olsun. Her zaman yanınızdayız. İYİ Partiyi iktidara taşımak için çalışacağız. Görev Süleyman Bey kardeşimin ve ekibinindir. Tebrik ediyorum, hayırlı olsun" dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ali Adnan Sezgin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Mühüm olan bu kongremizi partimizin ahlaki değerleriyle gerçekleştirmekti. Sonuçta demokrasi kazandı. Hayırlı olsun" dedi. 

Kongreye İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Millet İttifakı kapsamında seçilen Belediye Başkanları, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz, İYİ Parti Aydın kurucu il başkanı Recep Taner ve çok sayıda partili katıldı.