31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Aydın Milletvekili adayı olan, partinin Söke kurucu İlçe Başkanı Şule Tuntaş'ın istifa ettiği öğrenildi. Tuntaş'ı ilçe yönetiminin çalışmalarına engel olmakla suçlayan mevcut Başkan Çağlar Çelikez, istifayı sevindirici bir gelişme olarak duyurdu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili adayı olan,  Şule Tuntaş’ın istifa haberini Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Çağlar Çelikez yaptığı açıklamada, “Son 2 yıldır önce Söke İlçe Başkanı olarak şahsımı görevden aldırmak için uğraşan, ama bunu başaramayınca bütün gücünü Söke İlçe Teşkilatımızın çalışmalarını frenlemeye harcayan, daha sonra Aydın Teşkilatımıza, sonrasında da genel merkez teşkilatımız ve genel başkanımız Meral Akşener’e muhalif hareketlerin merkezinde olan Şule Tuntaş 17 Kasım 2020 tarihinde partimizden istifa ederek ayrılmıştır" dedi.

"SÖKE İLÇE TEŞKİLATIMIZ BU AYRILIĞA SEVİNMİŞTİR"

Şule Tuntaş’ın istifasının sevindirici bir gelişme olduğunu öne süren başkan Çelikez, “Söke İlçe Teşkilatımız bu ayrılığa sevinmiştir. Çünkü, Şule Tuntaş yaklaşık 2 yıldır Söke İlçe Teşkilatı’nın üyesi olmasına rağmen teşkilat hayrına olacak hiçbir faaliyetin içinde olmamış, tam tersine teşkilatımızın çalışmalarına engel olmaya çalışmıştır. Özetle söylememiz gerekirse, Şule Tuntaş zaten ruhen İyi Parti kimliğini çoktan kaybetmişti. Fiziken istifa etmiş olması da asla bir kayıp değildir.” ifadelerini kullandı.