İYİ Parti Aydın Olağan Kongresi ile ilgili İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunan ancak talebi reddedilen Eski İl Başkanı Cemal Sarı ve yönetimi, bu kez Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. Sarı, “Gerekçelerimizi aynen tekrarladık. Sonucu bekliyoruz” dedi.

İYİ Parti Aydın 2’nci Olağan İl Kongresi, 12 Temmuz’da gerçekleşmiş, üç adayın yarıştığı seçimde Süleyman Demirci 251 oyla yeni il başkanı olmuştu. Kongrenin ardından eski il başkanı Cemal Sarı ve yönetimi, listelerde Yargıtay’da parti üye kaydı olmayan isimlerin bulunduğu, kongrede hukuki boşluklar olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu. Ancak kurul, itirazı reddetti.   

YSK’YA BAŞVURDU

Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Eski İl Başkanı Cemal Sarı ve yönetiminin aynı gerekçelerle bu kez YSK’ya başvurduğu öğrenildi. İtirazla ilgili açıklama yapan Sarı, “Yüksek Seçim Kurulu’na kongreyle ilgili itirazımızı gerçekleştirdik. Bunun sonucunu bekliyoruz. İlçe Seçim Kurulu’ndaki gerekçelerimizi aynen YSK’ya tekrarladık. Tüzük ve yönetmeliğe aykırı, siyasi partiler kanuna aykırı hususlar vardı. Bu nedenle itirazımızı yeniledik” dedi.