İYİ Parti Aydın’da İl Başkan Adayı Yüksel Öztürk ile il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 4 kişi disipline sevk edildi.

İyi Parti Aydın’da İl Yönetimi, kongre sürecinde kendilerine muhalefet eden isimlere yönelik disiplin süreci başlattı. Partide yönetici pozisyonunda görev alan 4 isim, Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Disipline sevk edilenler arasında, İYİ Parti İl Başkan Adayı Yüksel Öztürk, İYİ Parti önceki dönem İl Yöneticisi Önder Uzdil, İYİ Parti Efeler önceki dönem yöneticilerinden Ali Erzurum ve İYİ Parti Söke önceki dönem yöneticilerinden Oğuz Cengiz bulunuyor.

4 üyenin disipline sevkine gerekçe olarak sosyal medyadaki paylaşımları gösterildi.

“HER DAİM KARŞISINDA OLACAĞIM”

İYİ Parti önceki dönem STK ile İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevini yürüten Önder Uzdil, konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Uzdil, “Elime geçen tebligatla, İl Disiplin Kurulu tarafından 20 Eylül’de yapılan İYİ Parti Genel Kurulu akabinde, İl Yönetimine yönelik, Genel Merkeze, Genel Başkanımız Meral Akşener ve Kurmaylarına karşı yaptığı çalışmalar ile ilgili eleştirilerim nedeni ile İl Disiplin Kuruluna sevk edildiğimi öğrendim. Aydın genelinde Belediye Başkanlarım, 17 İlçe Başkanım, yüzlerce partililer, delegelerimiz ve üyelerimiz nezdinde hep gönül aldım, sevgi verdim, emek verdim, zaman harcadım. Hiç pişman değilim. Lakin her şeye rağmen yine partimin emrinde hizmetindeyim. Genel Merkeze karşı icraatların münasebetsizliklerin her daim sesli savunucusu karşısında olacağım. Düşüncelerimi dile getirmemde sakınca görmüyorum. Hakaret tahrik suç teşkil edeceğini düşündüğüm hiçbir münasebete girmedim. Yaptığım yorumların arkasındayım” dedi.

“DİSİPLİN KURULUNDAN DÖNECEKTİR”

İYİ Parti’nin Söke’deki kurucularından ve önceki dönem İlçe Yöneticilerinden Oğuz Cengiz, “Benim yaptığım paylaşımlar tüzüğümüze göre suç oluşturacak şeyler değildir. Tabi, takdir Disiplin Kurulunundur. Disiplin Kurulundan geri döneceğini düşünüyorum. Bence bir hata yapmış olabilirler. Hepimiz insanız, hata yapabiliriz. Hatalarından döneceklerini düşünüyorum. Genel Başkanımızın, Genel Merkez yönetimimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.