Efeler’de yaşayan 1’inci tip SMA hastası 3 yaşındaki Irmak Ateş’in tedavisi için gereken ilaç, SGK’daki üst kurulun toplanamayışı nedeniyle verilemiyor. Kızının hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek yetkililere seslenen baba Deniz Ateş, “Irmak’ın bu ilacı 100 gün önce alması gerekiyordu. Bilgi edinemiyoruz, kimseye ulaşamıyoruz. Evladıma bir şey olmasından korkuyoruz” dedi.

Efeler Mahallesi’nde yaşayan Ateş ailesi, 3 yaşındaki kızları Irmak için tedirgin bir bekleyiş içinde. 1’inci tip SMA hastası Minik Irmak için gerekli olan ‘Spranza’ isimli ilaç,  SGK’daki üst kurulun toplanamayışı nedeniyle verilemiyor. Yaklaşık 100 gündür ilaca bir türlü ulaşamayan aile, kızlarının hayatından endişe ediyor.

Bugün Irmak’ın doğum günü olduğunu söyleyen baba Deniz Ateş, yetkilerden gelecek güzel bir haberi bekliyor. Kızının hastalığının ilerlemesinden korktuğunu dile getiren Ateş, “Aramadığımız yer kalmadı. Kimseden bilgi alamadık. Kızımın hayatından endişe ediyoruz. Yetkililerden acilen bu konuya çözüm istiyoruz” diye konuştu.

“ÖLÜME TERK EDİLDİK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın seslerini duymasını isteyen Deniz Ateş, “7’nci iğneden bu yana 9 ay geçti. Kızımın, ilacını 100 gün önce alması gerekiyordu. İlaç yurtdışından geliyor. SGK’daki üst kurulun toplanamayışı nedeniyle karar da onaylanamadı. Hiçbir bilgi de alamıyoruz. Burada hayati bir durum söz konusu. Hastalık beklemiyor. Bu sorun çözülemedikçe evladımı ve onun gibi hastaları ölüme terk ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un da ilacın bulunması konusunda destek olmasını beklediklerini söyleyen Ateş, yetkililerin seslerini duymasını istiyor.