Efeler’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi binası inşaatının bahçesinde bulunan 25 servi ağacı kesildi. Ağaçların, sokağa devrilme riskinden dolayı kesildiği öğrenildi.

Efeler’e bağlı Meşrutiyet Mahallesi Batı Gazi Bulvarı’nda bulunan inşaat alanının bahçesindeki 25 servi ağacı kesildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi binasının inşaat alanında bulunan ağaçların kesimine devrilme riski nedeniyle ilgili kurumlarca izin verildiği öğrenildi.

“SAKINCA BULUNMAMAKTADIR”

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından,  “25 servi ağacı idaremizce tespit edilmiş olup İşletme Müdürlüğümüzce kesilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

“KESMEMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK”

Ağaçların köklerinin yukarıda kaldığını, bu nedenle sokağa devrilme tehlikesi olduğunu belirten Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik şunları söyledi:

“Ağaçları kesmemek için çok uğraştık. Ancak kod alanı daha aşağıya yapıldığı için bu sefer ağaç kökleri yukarıda kaldı. Yukarıda kalınca devrilme riski ortaya çıktı. Bu yeni bir süreç değil. Biz ağaçlar kesilmesin diye uzun süre uğraş verdik. Sokağa devrilme riski vardı. ‘İç taraftan nasıl muhafaza edebiliriz?’ diye epey bir uğraştık ama çok çözüm bulunamadı. Bu bizim karar verdiğimiz bir şey değil aslında. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediye ve orman işletmesinin ortak verdiği bir karar. Bu ortak karar neticesinde ortaya çıkan bir sonuç oldu. Ağaçlar çok riskliydi. Hatta daha öncesinde çelik iplerle bağlattık binaya.”