İncirliova Belediyesi ilçenin en işlek caddelerinden olan Sevgi Yolu'nda işgali önlemleri kapsamında yeni bir uygulama başlattı. Belediyenin aldığı karara göre esnaf, dükkanının önünde en fazla iki metreye kadar mallarını sergileyebilecek.

İncirliova'da yaya trafiğinin en yoğun aktığı yerlerden birisi olan Sevgi Yolu'nda esnafların dükkanlarının önünde gelişigüzel şekilde mallarını sergilemesinden dolayı yürüyemez hale gelen vatandaşlar, şikayetlerini belediyeye bildirdi. Şikayetleri dikkate alan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, esnafın da görüşünü alarak iki metrelik işgaliye uygulaması başlattı. Hayata geçirilen yeni işgaliye uygulaması kapsamında harekete geçen belediye ekipleri, dükkanların önüne çizdikleri sarı çizgi ile esnafın işgaliye sınırını belirledi.

SÜREKLİ ŞİKAYET ALIYORDUK

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, "Vatandaşlarımızdan Sevgi Yolu'nda rahat bir şekilde yürüyemediklerine ilişkin sürekli şikayet alıyorduk. Bunun üzerine hem vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlatacak, hem de esnafımızın işlerinin zarar görmesini önleyecek bir karara imza attık. Sevgi Yolu bizim gözbebeğimiz hem vatandaş için hem de esnaflarımız için düzeni sağlamak zorundayız. Aldığımız işgaliye kararının vatandaşlarımıza ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.