Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclisi üyeleri, deve güreşlerinde AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, kendileri ve ilçe teşkilatlarına saygısızlık yapıldığını öne sürerek, meclis toplantısına katılmadı. Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ortada bir saygısızlık olmadığını vurgularken, toplantı kararına CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman’dan da sert yanıt geldi. Akman, “Siz halktan büyük değilsiniz. Halkın verdiği görevi yerine getirin halka rağmen siyaset yapmayın” dedi.

İncirliova Belediyesi’nde ‘meclis krizi’ yaşandı. Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclisi üyeleri, deve güreşlerinde AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, kendileri ve ilçe teşkilatlarına saygısızlık yapıldığını öne sürerek, meclis toplantısına katılmadı.

“SAYGISIZLIK YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM”

Konuyla ilgili açıklama yapan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Festival günü gerek MHP İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu ve yönetimi olsun, gerek AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz olsun bizzat karşıladık. Protokolde yer verdik. Yoğunluk sebebi ile çok fazla ilgilenemedik ama saygısızlık yaptığımızı düşünmüyorum” demişti.

“TARİH BUNU YAZDI”

Meclise katılmayan Cumhur ittifakı üyelerine en sert tepki de CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman’dan geldi. Toplantıya katılmama kararını ‘saygısızlık’ olarak değerlendiren Akman, şunları söyledi:

“Cumhur ittifakının Meclis üyeleri İncirliova Meclisinin çalışmalarına katılmayarak meclisin çalışmasına engel olmak istediler. İncirliova halkı size yetki verdi. ‘Gidin mecliste çalışın halkın verdiği yetkiyi kullanın’ dedi. Kişisel siyasi hesapların yapılacağı yer değildir orası. Halkın meclisidir. Görevinizi yapın. İncirliova halkı yaşananları görüyor. Millet ittifakı olarak halkımıza hizmet etmek için yola çıktık kişisel hesaplar için değil. Tarih İncirliova halkına yapılan bu saygısızlığı yazmıştır. Siz halktan büyük değilsiniz. Halkın verdiği görevi yerine getirin halka rağmen siyaset yapmayın.”