AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek'in İncirliova'da şehitler için düzenlenen yürüyüşe ilişkin basına yansıyan açıklamalarına, İncirliova Belediyesinden yanıt geldi. Açıklamada; geniş katılımlı bir yürüyüş yapılmasına özen gösterildiği, AK Partili Celbek'in iddia ettiği gibi yürüyüşün siyasetle hiçbir alakasının bulunmadığı belirtildi. 

İncirliova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Basında AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Sayın Hüseyin CELBEK'e ait ifadelerin yer aldığı "AK Parti'den İncirliova yürüyüşüne eleştiri" başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Habere konu olan ve belediyemizce yapılan Birlik, Beraberlik ve Şehitlerimiz İçin Saygı Yürüyüşü hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki kahraman ordumuza destek olmak ve şehitlerimizi anmak için düzenlediğimiz bu yürüyüşün siyasi söylemlerle maksatlı haberlere konu yapılması bizleri derinden üzmüştür.

Yürüyüşün ilk çağrısı İncirliova Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya tarafından AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP ilçe başkanlarına yapılmış, Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanlarının katılımı ile İncirliova Kaymakamı Sayın Ediz SÜRÜCÜ'nün başkanlığında toplantı yapılmış, yürüyüşün yapılmasına karar verilmiştir. Bu toplantıda "sadece İncirliova siyasetçilerine haber verilecek" diye bir karar alınmamıştır. Konunun hassasiyetine binaen geniş katılımlı bir yürüyüş yapılmasına özen gösterilmesinin altı çizilmiştir.

Bu karara istinaden toplantı sonrasında İncirliova Kaymakamı Sayın Ediz SÜRÜCÜ ibaresi ile bir çağrı mesajı atılmıştır. Belediye Başkanımız Aytekin KAYA da aynı hassasiyet ile yürüyüşün tüm siyasi partilerin katılımı ile düzenleneceğini belirten duyuruyu belediye hoparlöründen ilan etmiştir.

Yine katılımın artırılması için tüm çevre Belediye Başkanları, İncirliova’daki sivil toplum örgütleri, odalar ve muhtarlar bu yürüyüşe davet edilmiştir.

Sonuç itibari ile yürüyüşümüzün Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Hüseyin CELBEK'in iddia ettiği gibi siyaset ile hiçbir alakası yoktur. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU ve diğer İYİ Partili ve CHP'li belediye başkanları yürüyüşe gizli bir şekilde davet edilmemiştir. Aziz şehitlerimizi anmak ve kahraman ordumuza destek olmak için yapılacak bir yürüyüşe katılmamıza hiçbir güç veya makamdan icazet almamız veya böyle onurlu bir programı herhangi birisinden gizlememiz mümkün değildir.

Burada siyaset olarak algılan durum Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu yürüyüşe katılması mıdır yoksa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU'nun yürüyüşe katılacağını duyunca İncirliova’da düzenlenmesi planlanan ve İncirliova Kaymakamı Sayın Ediz SÜRÜCÜ tarafından mesaj ile davet edilen kamu çalışanları ve muhtarlara yeni bir mesaj gönderilerek İncirliova’daki yürüyüşün iptal edildiği ve Aydın'da Valiliğinin yaptığı yürüyüşe katılınacağının söylenmesi midir?

Bu zor günler birlik olma günüdür. Aziz Şehitlerimizi anmaktan başka hiçbir amacı olmayan bir yürüyüşten siyasi çıkar sağlamaya çalışmak ancak kısır ve tek sesli siyaset anlayışının bir ürünüdür. Askerimize kalkan o kanlı ellere ulusça birlik olduğumuzu göstermek varken milli birliğimizi yaralayan bu tür davranış ve tutumlar sergileyenleri esef ile kınıyoruz"