CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen görev değişikliğine tepki göstererek, “Liyakat nedir size biz mi öğreteceğiz” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen görevden alınarak, yerine Rektör Osman Selçuk Aldemir’in Yardımcısı, Bitki Beslenme Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Aydın getirildi.

İletişim Fakültesi’ne, Ziraat Fakültesi’nden bir öğretim görevlisinin getirilmesi, bazı çevrelerce tepki topladı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman, durumu sert sözlerle eleştirerek ‘liyakat’ vurgusu yaptı.

Akosman’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Öğretmene 'İstismar' iftirası attığı için 2 ay 15 günlük ceza alan, sucuğa hile karıştırdığından dolayı hapis cezası ve meslekten 3 ay men edildiği kamuoyu tarafından bilinen Rektör Aldemir, bu sefer de İletişim Fakültesi’ni karıştırdı. Rektörün geçmiş marifetlerini bir yana bırakalım.

Son marifeti ve ardından gelen açıklaması tam bir komedi. Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlık makamında geçen hafta rektörün talimatıyla görev değişikliği yapıldı. ADÜ İletişim Fakültesi'nin Dekanı Prof. Halim Esen görevden alındı. Yerine Aldemir'in rektör yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Bitki Beslenme Bölümü'nden Prof. Mehmet Aydın getirildi.

“ADÜ TÜRKİYE'DE 68. SIRADA”

Türkiye’nin gözde şehirlerinden birisi olan Aydın'da üniversitemizin de başarılı olması beklenirken ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nün yayımladığı güncel sıralamaya göre ADÜ Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında 68. sırada yer bulabildi. Dünya sıralamasından bahsetmeye yüzümüz yok!

“LİYAKAT NEDİR, SİZE BİZ Mİ ÖĞRETECEĞİZ?”

Sayın Rektör; böyle ehliyetsiz iş olmaz. Emanetlerin ehline verilmesi gerekir. Sizin yaptığınız hangi akla hizmet ediyor? Liyakat nedir size biz mi öğreteceğiz?

Ziraat fakültesinden öğretim görevlisini alıp iletişim fakültesinin başına geçirmek de neyin nesi?

Bir de üstüne bu yaptığınız yanlış görevlendirmeyi savunur nitelikte açıklama yapmanız bizi hayrete düşürdü.

Böyle bir görevlendirme yapmanın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne, o bölümde okuyan öğrencilere faydası değil zararı olacağı apaçık ortadadır.

“İLETİŞİM FAKÜLTESİNİ KARIŞTIMAK MI İSTİYORSUNUZ?”

Sayın rektör; öğretmene 'istismar' iftirası attığınız için 2 ay 15 günlük ceza aldınız. Ürettiğiniz sucuğa hile karıştırdığınız için hapis cezası aldınız ve meslekten 3 ay men edildiniz. Bu kez de iletişim fakültesini mi karıştırmak istiyorsunuz?

Sayın Rektöre soruyorum;

Prof. Halim Esen'i görevden neden aldınız?

Hangi akla hizmet yardımcınız olan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Aydın'ı İletişim Fakültesi'ne dekan olarak atadınız?

Fakültedeki huzursuzluk ve baskıyla mücadele etmek sizin göreviniz değil mi ?

Adü İletişim Fakültesi'ndeki profesörler dekanlık görevine neden uygun değildir ?

Açıklamanız kamuoyunu tatmin etmedi. Açık, net ve neden alındığını açıklamak zorundasınız.”