Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler, Aydın’da vaka sayılarını ciddi oranda düşürdü. Bazı ilçelerde aktif vaka sayıları neredeyse tükenirken salgının en fazla yayıldığı Efeler, Nazilli gibi ilçelerde harita maviye döndü. 
Türkiye genelinde koronavirüs salgını nedeniyle alınan ve Aralık ayından bu güne uygulanan tedbirler vaka sayılarında gözle görülür azalma sağladı. ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına göre, Aydın’da bir ay önce kırmızıya bürünen birçok ilçe maviye döndü. Bazı ilçelerde ise, aktif vaka durumunun neredeyse sıfıra yaklaşması sevindirdi. 
6 İLÇE İÇİN DURUM YÜZ GÜLDÜRÜYOR 
Uygulamada, Yenipazar, Sultanhisar, Köşk, Koçarlı, Karpuzlu ve Bozdoğan ilçelerinde kırmızı bölge görülmediği gibi aktif vaka sayılarının da yok denecek kadar azaldığı gözlemlendi. 6 ilçede tedbirlere devam edilmesi ve vatandaşların rehavete kapılmaması durumunda vaka sayıları sıfırlanabilir. 
EFELER VE NAZİLLİ KIRMIZIDAN MAVİYE DÖNDÜ 
 Aydın’ın vakaların en yoğun olduğu iki ilçede de haritada olumlu yönde gelişme yaşandı. Yaklaşık bir ay önce kırmızıya bürünen Efeler ve Nazilli haritası, tamamen maviye döndü. Buna göre yüksek risk taşıyan iki ilçe, düşük risk grubuna girmeyi başardı. 
ÖLÜMLERİN FAZLA OLDUĞU ÇİNE NEFES ALDI 
Koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda ölümün yaşandığı Çine’de de vaka sayılarında azalma var. İlçede yüksek risk taşıyan birçok mahalle, haritada maviye dönüştü. 
Öte yandan, Söke, Kuşadası, Germencik ve Didim ilçeleri de salgının yoğun görülüp alınan tedbirlerle riski azalan ilçelerden.